Mikołaj Kopernik
Posiadacz elektryka
Ale za to ma 5,6 do setki!
Takie jest zycieTo bardzo zabawne że przy każdej ofercie wszyscy dbają żeby sprzedawca nie dostał czasem za dużo za swoje auto
Me serce już się raduje bo mój YP jest prawie dziś 50k tańszy niż za niego płaciłem.
Może nie porównujmy nowych aut do 2 letnich te 1-2 letnie są obecnie znacznie droższe niż nowe![]()
żeby poprawnie wyliczyć degradacje musisz jeszcze doliczyć 3,5kwh bufora poniżej 0% czyli powiedzmy dodajesz 25km do obu pomiarów, choć to niewiele zmieni i wyjdzie na to samoObecnie Tesla pokazuje 404km zasięgu. Jak była nowa pokazywała 430km zasięgu, czyli (jak dobrze rozumiem) pojemność baterii wynosi 94%, a degradacja jest na poziomie 6%.
Baterie ładuję 1-2 w tygodniu do pełna prądem zmiennym i zdecydowana większość ładowań odbywa się w garażu.
Screen z appki, gdzie Others to też często prąd zmienny.
Sprzedający porównują oferty używanych aut na rynku i w taki sposób ustalają cenę.To bardzo zabawne że przy każdej ofercie wszyscy dbają żeby sprzedawca nie dostał czasem za dużo za swoje auto
Me serce już się raduje bo mój YP jest prawie dziś 50k tańszy niż za niego płaciłem.
Może nie porównujmy nowych aut do 2 letnich te 1-2 letnie są obecnie znacznie droższe niż nowe![]()
Na Mobile to tylko ewentualnie Polak mieszkający w Niemczech- niewielkie szanse, że się zainteresuje bo mieszkając tam może skorzystał z BAFA + dużo niższego oprocentowania kredytu bądź leasingu który u nich jest dostępny również dla osób prywatnych i po prostu wyjdzie taniej. Statystyczny Niemiec Bez TUV i od osoby prywatnej zwłaszcza cudzoziemca w życiu nie kupi samochodu takie są realia. A po za tym używane Tesle są w Niemczech tańsze i praktycznie niema sprowadzonych z USA co ułatwia szukanie.Cena w sumie spoko, wystaw na Mobile.de, ktoś się może skusi.