UseYbrain
Posiadacz elektryka
Ale 3 dla mnie za mała. Sam ważę 170 kiloWg mnie ta wersja TM3 LR RWD to nadal super deal, praktycznie w cenie SR+ a z ładowaniem 250 kW i większą baterią i zasięgiem.
Ale 3 dla mnie za mała. Sam ważę 170 kiloWg mnie ta wersja TM3 LR RWD to nadal super deal, praktycznie w cenie SR+ a z ładowaniem 250 kW i większą baterią i zasięgiem.
Mi najbardziej by się przydały wentylowane fotele ale to też tylko na lato. Niestety ta eko skóra strasznie grzeje.Ja się wstrzymuje z zakupem MY LR bo chcę to odświeżenie również. Chcę hw4, lepsze kamery oraz ambient i wentylowane siedzenia + możliwość WYŁĄCZENIA BOCZNEGO NAWIEWU. !![]()
Przy Tesla Vision nie liczyłbym na to, jazda na autopilocie w deszczu bez wycieraczek to była by pięknie katastrofaw skoczy więcej opcji podobnie jak możliwość wyłączenia wycieraczek na autopilocie.
Ustawiam się w kolejce, wyglada na to ze przetrzymam M3 do FL MYNo ja też byłem już bliski zamiany na MY, ale po tym co pokazali w M3, czekam na odswieżonego egreka
Jakoś reszta producentów nie każe włączać wycieraczek kiedy odpalimy tempomat aktywny. Nawet przy nowych autach gdzie mamy też asystenta pasa ruchu a tym przecież jest bazowy autopilot. Zatem przy bazowym liczę na taka zmianę. Zreszta była gdzieś wzmianka ze coś o tym myślą. Warto też pamiętać ze brudna (zwłaszcza od owadów w lecie) szyba oznacza brak możliwości korzystania z autopilota bo wycieraczki wariują.Przy Tesla Vision nie liczyłbym na to, jazda na autopilocie w deszczu bez wycieraczek to była by pięknie katastrofa
Dokładnie o to mi chodzi .. można czekać w nieskończoność... albo brać co jest aktualne w dobrej cenie sprawdzone i się tym cieszyć.. a za jakiś czas zmienić na nowszy model.A props okresów przejsciwych, rozterek itp. Kolega pół zycia oglądał mecze na 25 calach, bo żona chciala najlepszy telewizor i co już się zdecydowala, to zapowiadali nowszy i lepszy. Kumpel to dupa wolowa więc cierpial w milczeniu
Tyle ze oni bazują na lidarach i radarach a nie na kamerach, które przykryte woda nic nie widza.Jakoś reszta producentów nie każe włączać wycieraczek kiedy odpalimy tempomat aktywny. Nawet przy nowych autach gdzie mamy też asystenta pasa ruchu a tym przecież jest bazowy autopilot. Zatem przy bazowym liczę na taka zmianę. Zreszta była gdzieś wzmianka ze coś o tym myślą. Warto też pamiętać ze brudna (zwłaszcza od owadów w lecie) szyba oznacza brak możliwości korzystania z autopilota bo wycieraczki wariują.
To wynika z tego że ta reszta producentów używa radaru do tempomatu i asystenta trzymania pasa. Niestety radar ma bardzo niską rozdzielczość i różne obiekty drogowe typu wiadukty, duże znaki drogowe, itd. dają fałszywy sygnał, który soft musi odsiać - w efekcie ten sygnał nie jest rzetelny i wymaga wzmożonej czujności kierowcy, bo może być błąd interpretacji sygnału.Jakoś reszta producentów nie każe włączać wycieraczek kiedy odpalimy tempomat aktywny. Nawet przy nowych autach gdzie mamy też asystenta pasa ruchu a tym przecież jest bazowy autopilot. Zatem przy bazowym liczę na taka zmianę. Zreszta była gdzieś wzmianka ze coś o tym myślą. Warto też pamiętać ze brudna (zwłaszcza od owadów w lecie) szyba oznacza brak możliwości korzystania z autopilota bo wycieraczki wariują.
No właśnie nie widać kameryJak pisałem 1 wrzesień. I zapisany na jazde próbną.
Ciekawostka, na zrzucie z godziny 6.28 jest kamera, na nowych juz jej brak.
View attachment 12963
Ale na stronie Tesli w widoku wnętrza w wersji podstawowej z tylu widać kratę wentylacyjną zamiast ekranu.Podsumowanie ode mnie.
Plusy nowej wersji:
Minusy:
- Ekran z tyłu! 0_o (tego chyba nikt się nie spodziewał)
- Wentylowane siedzenia!
- Wyciszenie
- Zasięg? (nie wiem czy to faktycznie będzie odczuwalne)
- Wygląd
(chiński)
- Brak dźwigni przy kierownicy
- Ledy