TMY RWD Sentry Mode brak powiadomień.

Jacek81

Zadomawiam się
Hej,

W TMY RWD przy włączonym Sentry Mode nie dostaję powiadomień w aplikacji kiedy jest zdarzenie. Samochód nagrywa ja. Po wejściu do samochodu jest widoczna informacja na ekranie, że było zdarzenie i mogę je przejrzeć.

Wydawało mi się, że samochód w momencie wykrycia zdarzenia, jeżeli mam na telefonie włączoną apkę, poinformuje mnie komunikatem.

Jak jest u Was ? Czy coś powinienem ustawić w opcjach ? (Apka na iOS)

KrzysztofFly

Moderator
chciałbyś dostawać kilkadziesiąt powiadomień non stop? nigdy nie było powiadomień z sentry, tylko alarm
Ja dzisiaj stałem kilka godzin na parkingu w Kołobrzegu, po wejściu do samochodu Sentry poinformowało mnie o 118 nagraniach ;) Jak by były powiadomienia, to nic innego bym nie robił, tylko wyjmował i wkładał komórkę do kieszeni ;)

danielm

Pionier e-mobilności
Ja dzisiaj stałem kilka godzin na parkingu w Kołobrzegu, po wejściu do samochodu Sentry poinformowało mnie o 118 nagraniach ;) Jak by były powiadomienia, to nic innego bym nie robił, tylko wyjmował i wkładał komórkę do kieszeni ;)
dokładnie tak, dawno nie przeglądałem nagrań sentry ale to są również przelatujące gołębie :)

elektryk

Pionier e-mobilności
A ja mam takie pytanie z innej beczki, kiedyś zastawiłem na kilkadziesiąt sekund samochód i pani musiała oczywiście przyjść dokładnie wtedy gdy ja wyszedłem na sekundę i zniecierpliwiona zaczęła mocno targać klamki i lusterko, nie przyszło żadne powiadomienie o alarmie chyba też alarm się nie załączył. Jakie muszą być warunki do załączenia alarmu? Cała akcja oczywiście się nagrała na sentry no i dostałem mega zjebę na żywo.

Jaceq

Pionier e-mobilności
A ja mam takie pytanie z innej beczki, kiedyś zastawiłem na kilkadziesiąt sekund samochód i pani musiała oczywiście przyjść dokładnie wtedy gdy ja wyszedłem na sekundę i zniecierpliwiona zaczęła mocno targać klamki i lusterko, nie przyszło żadne powiadomienie o alarmie chyba też alarm się nie załączył. Jakie muszą być warunki do załączenia alarmu? Cała akcja oczywiście się nagrała na sentry no i dostałem mega zjebę na żywo.
Zrób tej Pani dodatkowy kluczyk w telefonie. Będzie wsiadać kiedy zechce, nawet gdy Cię nie będzie w aucie 😀

danielm

Pionier e-mobilności
prawdopodobnie załączyła pierwszy stopień ostrzeżenia czyli lampy zaczeły pulsować i na ekranie pojawiło jej się ostrzeżenie że jest nagrywana. gdyby bujnęła autem, zbiła szybę włączyłby się alarm (o ile oprócz alarmu masz włączone tilt/intrusion)

6a8

Posiadacz elektryka
Zrób tej Pani dodatkowy kluczyk w telefonie. Będzie wsiadać kiedy zechce, nawet gdy Cię nie będzie w aucie 😀
Może kolega nie chce aby Pani wiedziała wszystko, takie spekulacje .... :)

jezrdnag

Zadomawiam się
prawdopodobnie załączyła pierwszy stopień ostrzeżenia czyli lampy zaczeły pulsować i na ekranie pojawiło jej się ostrzeżenie że jest nagrywana. gdyby bujnęła autem, zbiła szybę włączyłby się alarm (o ile oprócz alarmu masz włączone tilt/intrusion)
W moim Y z 2022 nie ma funkcji tilt/intrusion. Kołysanie samochodem nie uruchamia alarmu.