Ja czekam aby zamówić Tm3H, kto wie co się jeszcze wydarzy do końca roku.No własnie, one zniknęły dokładnie w poniedzialek, na 1000%, dziwię się, że w internecie cisza. Mało tego , w invertory jest drożej o 1000 Euro !!! Oznacza to, że u nas taniej o ok. 25 tys zł. Nie wierzę, że to się utrzyma. Takie mam wnioski z tej analizy. Dodatkowo złotówka poleciała na łeb na szyję...
Tak. Takie były kursy.Wg Ciebie ceny Tesli w PL są teraz wg kursu 4.90 ?? Pytam, bo nie śledziłem tego wcześniej
Chyba mam krótką pamięć, max to było prawie 4.45.Taki kurs to był w październiku 22, na bank ceny juz od tego czasu spadły kilkuktrotnie
Na jesień i zime, zawsze spadała sprzedaż, stąd wyprzedaże rocznika. Chodzą słuchy o możliwej produkcji 3 w Berlinie, tylko kiedy to będzie? Aktualnie trwa rozbudowa z wielkimi problemami przez ekologów.Teraz to nic nie wiadomo, bo jeszcze na dodatek zmienił się dyrektor finansowy, zaczęli brać udział w targach (IAA, będą na Detroit Show), zaczęli współpracować z influencerami typu Car Wow, którzy dostali wcześniejszy dostęp do Highlanda, także zmienia się ich podejście.
Do tego jeszcze chodzą słuchy że ograniczyli produkcję w Berlinie (z obliczeń wynika że 3,5k tygodniowo, a chwalili się już że było 5k tygodniowo) - to normalna praktyka producentów, ale Tesla do tej pory miała wciśnięty "gaz" na maksa.