I po testach Bjorna

poochaty

Posiadacz elektryka
W Szwecji na północ od Göteborga zapadła się autostrada. To stała trasa Björna na 1000 km challenge i innych testach. Będzie ciężko mieć porównywalne statystyki teraz. Autostrady pewnie nie będzie kilka lat...
Zobaczcie

Michal

Moderator
To nie jest Polska, tam się pracuje dzień i noc żeby remontować ważne arterie.

ducarider

Posiadacz elektryka
To nie jest Polska, tam się pracuje dzień i noc żeby remontować ważne arterie.
Kolega Michał może mieć takie wrażenie. Niestety Rafał szybko postawi dom uciech ale zarządzanie miastem mu nie idzie. Mam drugi dom w Wawie i prawie w centrum miasta naprawa drogi trwa rok. Pracują po dwie godziny

krzyss

Pionier e-mobilności
Kolega Michał może mieć takie wrażenie. Niestety Rafał szybko postawi dom uciech ale zarządzanie miastem mu nie idzie. Mam drugi dom w Wawie i prawie w centrum miasta naprawa drogi trwa rok. Pracują po dwie godziny
Jak w Poznaniu :)
Nikomu sie nie spieszy …

nnnnn

Pionier e-mobilności
A ja pochwalę drogowców, to nic że ściągnęli pół kilometra gładkiego i dobrego asfaltu na zakopiance. Najważniejsze że na prawili to praktycznie w 3 dni!:) Chociaż słupki pewnie chwile postoją ale pracowali nocami, w dzień dało się normalnie jechać.

poochaty

Posiadacz elektryka
Może jest technologicznie niemożliwa naprawa.
No dużą rozkminę mają teraz. Było takie obsunięcie ziemi, że drogę przesunęło prawie 50m.
Zobaczcie na jezdnię w prawiej górnej części zdjęcia i ... auto na dole.
Untitled.jpg

Tutaj dobrze widać.

2023-09-25 10_09_18-Bild för bild_ Drönarbilderna som visar skredet i Stenungsund _ SVT Nyhete...jpg

Gruba sprawa. Mimo wszystko eksperci w Szwecji mówią o miesiącach co by potwierdzało Twoją wizję @Michal . Ja obstawiam do 2 lat. Z drugiej strony to bardzo strategiczna droga bo łączy największy port w Skandynawii z Norwegią. Muszą też mieć na względzie 1000 km challenge.

Last edited:

vwir

Pionier e-mobilności
Z tego co sobie przypominam to Bjorn miał dwie trasy na 1000km challenge: przez Norwegię i przez Szwecję. Pierwotna była przez Norwegię.