Łukasz Bąk z caroseria prywatnie kupił TM3

Bandtio83

Posiadacz elektryka
Materiał Pana Adama Kornackiego jest żenujący.. Film Bąka na YT ma bardzo dużo wyświetleń, blisko 200 tyś wyświetleń a to świeży materiał, co pokazuje że ludzie chcą to oglądać. No więc Adam zobaczył, obsrał się że chociaż on ma EV od lat to ktoś inny wstrzelił się w temat a on przespał. Gdy oglądam materiały o EV to się zastanawiam czy oni są takimi leniami że nie wiedzą o czym mówią, czy to tak zawsze wyglądało a ja tego nie widziałem bo motoryzacja spalinowa jest bardziej skomplikowana i miałem prawa tego nie wiedzieć.. każdy z nich jakieś pierdoły opowiada, kornacki zachwyca się nad autem tak że bije każdego właściciela Tesli którego spotkałem w życiu, od nich przynajmniej usłyszałem i wiem jakie wady mają te auta a oni cisza. Zawszę przeginają w jedną stronę...

KrzysztofFly

Moderator
Materiał Pana Adama Kornackiego jest żenujący.. Film Bąka na YT ma bardzo dużo wyświetleń, blisko 200 tyś wyświetleń a to świeży materiał, co pokazuje że ludzie chcą to oglądać. No więc Adam zobaczył, obsrał się że chociaż on ma EV od lat to ktoś inny wstrzelił się w temat a on przespał. Gdy oglądam materiały o EV to się zastanawiam czy oni są takimi leniami że nie wiedzą o czym mówią, czy to tak zawsze wyglądało a ja tego nie widziałem bo motoryzacja spalinowa jest bardziej skomplikowana i miałem prawa tego nie wiedzieć.. każdy z nich jakieś pierdoły opowiada, kornacki zachwyca się nad autem tak że bije każdego właściciela Tesli którego spotkałem w życiu, od nich przynajmniej usłyszałem i wiem jakie wady mają te auta a oni cisza. Zawszę przeginają w jedną stronę...
Podobnie jest z każdym materiałem, który dotyczy przedmiotu o którym sam nie masz pojęcia. Oglądasz i wydaje ci się, że prowadzący jest jakimś guru wszystkowiedzącym i znającym się na rzeczy. Kiedy ten sam materiał oglądasz jako osoba, tak jak chociażby we wspomnianym wcześniej przykładzie, posiadająca omawiany przedmiot, błyskawicznie wyłapujesz wszystkie głupoty które na temat tego przedmiotu opowiada.

Bronek

Pionier e-mobilności
Reklame evse mobilnego, trzeba było ładnie opakować. Nie urazić nikogo.
Nam jak wlascicielom Tesli milo się takie coś ogląda, bo pierdoly i merytorycznych błędów prawie nie było. A większość sie zgadza z tym iż Tesla na tle europejskich ev jest cl najmniej inna, wyróżniająca sięnie tylko swoimi owianymi nawet mitem krzywymi szparkami itd...
Konkluzja jest następująca ;
Evse nawet fajne, ale do Tesli akurat bym nie brał, bo jest bez pstryczka , no i trawnik bym podlał co by zakwitł albo skosił? I też podlał i tyle.
Facet wyczuwa, że pomalu zmieniać należy front a wlascie go poszerzać, bo juz sie ślizgają lekko po ev ,ale jeszcze łechce ICE ale w kontekcie ograniczeń 2035.

daniel

Señor Meme Officer
Często mają skrypty, materiały prasowe, więc recenzje są jak spod sztancy. Też możesz przeczytać książkę i wystąpić jako ekspert w temacie powtarzając to co jest tam napisane.
Ba, na YT też tak jest. Jak się dużo przegląda to są takie "fale". Ktoś robi filmik na popularny temat, inny zaczynają go kopiować, bo widzą, że filmik się ogląda.
Jak ktoś robi materiał na jeden temat np ogrodnictwo, inżynieria cywilna, itp to widać, że jest to wysiłek i oryginalna treść. Jak koleś siedzi i gada do mikrofonu to po prostu czyta newsy z portali internetowych. Kwestia tego jaki research robi wcześniej, można to zrobić lepiej lub gorzej, ale najczęściej to jest: obserwuj popularne kanały zagraniczne i zrób kopiuj-wklej.
Na samym dnie są te kanały gdzie masz "X reacts to..." to jest kompletne raczysko i nie rozumiem kto to ogląda.

KrzysztofFly

Moderator
Evse nawet fajne, ale do Tesli akurat bym nie brał, bo jest bez pstryczka , no i trawnik bym podlał co by zakwitł albo skosił? I też podlał i tyle.
No właśnie, że pstryczek ma, pewnie mu nie powiedzieli, że ma to zareklamować ;)

ypl

Pionier e-mobilności
Czekam jeszcze na M4K 🤣
M4K jest szansa, po tym jak mu sprzedali amerykańskie fury, że silnik się sypie, check engine, wibracje, to może dojdzie do słusznego wniosku :)

krzyss

Pionier e-mobilności
M4K jest szansa, po tym jak mu sprzedali amerykańskie fury, że silnik się sypie, check engine, wibracje, to może dojdzie do słusznego wniosku :)
A wlasnie, wygral cos ? Czy sadzic sie bedzie 10 lat w tym pieknym kraju ?

Belkot

Posiadacz elektryka
Obejrzałem film Kornackiego. Od początku miałem wrazenie ze nie wie o czym mowic a film zrobiony na siłe. Zupełnie różny od jego innych filmów. Zresztą widać po post produkcji ze mocno film pociety zeby cos z niego wydobyc.

ypl

Pionier e-mobilności
A wlasnie, wygral cos ? Czy sadzic sie bedzie 10 lat w tym pieknym kraju ?
Raczej będzie musiał się sądzić, ale aż tak tego nie śledzę bo jakoś mi jego kanał średnio podchodzi.

Last edited:

Olecki

Pionier e-mobilności
Kupił nową furę z zagranicznej dystrybucji reklamowaną jako posiadającą gwarancję, która to okazała się ubezpieczeniem od kosztów naprawy a nie gwarancją. Później i sprzedawca i ubezpieczyciel migali się od odpowiedzialności. Autoryzowany dystrybutor stwierdził że może pomóc (pomimo że ten model nie był sprzedawany w Europie) ale za niemałą kasę. Z tego co mi się tam obiło o uszy teraz jest etap obustronnych pozwów (z jednej strony o oszustwo z drugiej o zniesławienie) ale nie mam samozaparcia żeby oglądać całą tą sagę na YT.