Tesla Model 3 – wynajem w Arval

szwastom

Nowy na Forum
Cześć wszystkim użytkownikom forum!

W czwartek odbieram Teslę Model 3 SR+ na wynajem średnioterminowy w Arvalu. Skąd taka decyzja? W moim przypadku nie chciałem zaczynać od leasingu – zbyt dużo niewiadomych, czy elektryk się u mnie sprawdzi, dlatego chciałem mieć opcję zakończenia w każdej chwili, bez angażowania większych środków finansowych. Spodoba się? Ogarnie się leasing Highlanda LR. Nie spodoba? Będzie trzeba szukać czegoś innego niż BEV.

Przechodząc do meritum: na co zwrócić uwagę przy odbiorze samochodu? Z tego co czytałem, niektórzy na forum mają już samochody z tej firmy. Nie wiem jak z przewodami do ładowania (Tesla wciąż je dodaje w Polsce?) Co z tym przepisaniem w aplikacji Tesli do mnie? Podobno bez tego nie można dodawać kierowców, korzystać z Superchargerów itp., jak to ogarnąć? Ta karta Green Way, która jest w cenie najmu, ma jakieś zniżki?

Z góry dzięki za pomoc i miło mi przywitać się w gronie rozpoczynających przygodę z elektromobilnością.

luki

Pionier e-mobilności
Super. Ja po takim najmie (też w Arvalu) zdecydowałem się właśnie na BEV.
Możesz jeszcze napisać jaki koszt za miesiąc?
Niestety, ale nie odpowiem na Twoje pytania, bo nie wiem jak to teraz jest, ale być może do ładowania dostaniesz "cegłę" na 230V

Ev3

Pionier e-mobilności
Cześć wszystkim użytkownikom forum!

W czwartek odbieram Teslę Model 3 SR+ na wynajem średnioterminowy w Arvalu. Skąd taka decyzja? W moim przypadku nie chciałem zaczynać od leasingu – zbyt dużo niewiadomych, czy elektryk się u mnie sprawdzi, dlatego chciałem mieć opcję zakończenia w każdej chwili, bez angażowania większych środków finansowych.
Arval pozwala na zerwanie wynajmu wcześniej niż się początkowo zadeklarowało?

szwastom

Nowy na Forum
Super. Ja po takim najmie (też w Arvalu) zdecydowałem się właśnie na BEV.
Możesz jeszcze napisać jaki koszt za miesiąc?
Niestety, ale nie odpowiem na Twoje pytania, bo nie wiem jak to teraz jest, ale być może do ładowania dostaniesz "cegłę" na 230V
Tak jak na stronie mają, 1949 netto przy możliwości odliczenia 100% VAT.

szwastom

Nowy na Forum
Arval pozwala na zerwanie wynajmu wcześniej niż się początkowo zadeklarowało?
Tak, dostałem propozycję wzięcia Tesli w opcji średnioterminowej, a nie długoterminowej. Wtedy jest 24 miesiące z opcją zerwania z miesiąca na miesiąc.

6a8

Posiadacz elektryka
Co do odbioru, to poczytaj trochę w watkach "Tesla odbiory .... ", jest także kilka linków do checklist.
W skrócie : uszkodzenia zewnętrzne, spasowanie elementów, kompletność wyposażenia (chyba nic się nie zmieniło trójkat, gaśnica, cegła, kabel type 2, chlapacze, pen ) . Po odbiorze, masz 24 h na zgłoszenie wykrytych później problemów przez aplikację.
Powodzenia i zadowolenia z jazdy :cool:

Ev3

Pionier e-mobilności
Tak, dostałem propozycję wzięcia Tesli w opcji średnioterminowej, a nie długoterminowej. Wtedy jest 24 miesiące z opcją zerwania z miesiąca na miesiąc.
Zerwanie bezkosztowe?

Ev3

Pionier e-mobilności
Tak jak na stronie mają, 1949 netto przy możliwości odliczenia 100% VAT.
No ale to jest cena dla wynajmu długookresowego, z dotacją.
W przypadku krótszych okresów, nie dostaniesz dotacji, więc jakim cudem ta sama cena im wyszła?