klata

Zadomawiam się

szwastom

Nowy na Forum
Czy ktoś jeszcze miał problem z wrzynającym się w szyję pasem? Na ten moment to najbardziej irytująca mnie rzecz w tym samochodzie. Próbowałem dwóch skrajnych ustawień fotela – jak najwyżej i jak najniżej, żeby było mi wygodnie i to samo. Żona na fotelu pasażera też to zauważyła. Najgorzej, że z tego co czytam w sieci ten problem zgłaszają przede wszystkim niskie osoby, a ja 180 cm mimo wszystko mam. Jakby ktoś miał jakiś pomysł jak temu zaradzić będę wdzięczny za podrzucenie.

viallos

Pionier e-mobilności
Dzięki serdeczne. Zadziałało i przekładka opon wielosezonowych z tyłu na przód zrobiona.
Opony 40k przebiegu w dobrym stanie. Przód delikatne ząbki były. Zimę przetrwają i pewnie letnie miesiące również ale kolejna zimą to już raczej wymiana.

SylB

Fachowiec
Czy ktoś jeszcze miał problem z wrzynającym się w szyję pasem? Na ten moment to najbardziej irytująca mnie rzecz w tym samochodzie. Próbowałem dwóch skrajnych ustawień fotela – jak najwyżej i jak najniżej, żeby było mi wygodnie i to samo. Żona na fotelu pasażera też to zauważyła. Najgorzej, że z tego co czytam w sieci ten problem zgłaszają przede wszystkim niskie osoby, a ja 180 cm mimo wszystko mam. Jakby ktoś miał jakiś pomysł jak temu zaradzić będę wdzięczny za podrzucenie.
Ja, też mnie to denerwuje.

Michal

Moderator
tak - zielone tablice też widzę wszędzie :D
Nareszcie ktoś o tym wspomniał, bo już myślałem, że wzrok mi się tak psuje już :p

Last edited:

KrzysztofFly

Moderator
Też mam 180 i odczuwam ten sam problem, teraz nawet bardziej niż latem na T-shirtach.

Michal

Moderator
Ja mam 197 cm i nie odczuwam problemu z pasami. Może nie chodzi o wysokość, tylko o wagę :p (u mnie ~90 kg).
Siedzenie mam na max nisko i na wyciągnięcie ręki od kierownicy.

zibizz1

Pionier e-mobilności
@szwastom a w 3 nie ma regulacji wysokości pasa? W Y jest i mam najniżej przy wzroście 186. W X też mam nisko ale chyba nie najniżej, przy najwyższej czułem pas na szyji