Tesla Model 3, dostawy IV kwartał 2023

jaggred

Zadomawiam się
Na stronie tesli było info, że jeśli przy zamówieniu dodasz opony zimowe, to oni oddadzą auto w takich oponach jakie sa odpowiednie do sezonu.

inter

Pionier e-mobilności
W Niemczech pierwsze odbiory Tm3 SR w sobotę w Bielefeld. I pierwsze opinie zwykłych użytkowników.
ASIAN CAPTAIN za 2 godziny będzie w porcie w Koper.
1697965165875.png

Last edited:

Pepek

Posiadacz elektryka
Na stronie tesli było info, że jeśli przy zamówieniu dodasz opony zimowe, to oni oddadzą auto w takich oponach jakie sa odpowiednie do sezonu.
Nie potwierdzam - odbierałem w marcu z zamówionymi zimówkami i i tak wydawali na letnich. U mnie to jeszcze pikuś, bo było +14, ale tydzień wcześniej ponoć przy +2 i śniegu i tak wydawali na letnich (a zimówki w bagażniku).

Siostra Irena

Posiadacz elektryka
Aż muszę sprawdzić, czy gdzieś obok nie ma wolnego lokalu 😉 bo szło by dobrze wyżyć otwierając wymianę opon obok salonu, z tego ruchu w zimę 😉

bart_zaw

Posiadacz elektryka
Ja też mam zamówioną LR tylko przez Arval, więc nie mam żadnego info o VIN ... Przy okazji pytanie jak załatwić temat opon zimowych- rozumiem, że auto wydawane jest na letnich? Zakładam, że raczej nie ma opcji na wymianę tych opon na zimowe przy wydaniu auta od razu w Salonie? Czu jest gdzieś niedaleko salonu w Wawie w Ząbkach jakiś zakład, który wie jak wymienić opony w Tesli? (I nie piszcie, że wszystkie bo dwa lata temu miałem przypadek, że uszkodzili mi w Toyocie wszystkie 4 czujniki ciśnienia przy wymianie u osiedlowego wulkanizatora:/)
Na kopijników 75 jest Wulkanizacja 24h - korzystałem z niej raz awaryjnie kilka lat temu ale od tamtej pory mocno się punkt rozbudował + mają auta do wyjazdów więc wygląda jakby potrafili ogarnąć robotę bez uszkadzania czujników itd.

inter

Pionier e-mobilności
NEPTUNE BARCELONA płynie do ZEEBRUGGE
RCC ANTWERP - płynie do Barcelony.

jarqu

Posiadacz elektryka
Hej, pewnie niektórzy mają doświadczenie tutaj odnośnie dostaw Tesli, czekam na swoja białą RWD jak rozumiem powinna właśnie być wyładowywana w Koprze i dalej lorami do Warszawy, Realnie kiedy można spodziewać się odbioru Pon-Wt 30-31 października czy raczej listopad. Na fakturze mam do 31 Października ale z tego co wiem to nie jest wiążące.

inter

Pionier e-mobilności
Hej, pewnie niektórzy mają doświadczenie tutaj odnośnie dostaw Tesli, czekam na swoja białą RWD jak rozumiem powinna właśnie być wyładowywana w Koprze i dalej lorami do Warszawy, Realnie kiedy można spodziewać się odbioru Pon-Wt 30-31 października czy raczej listopad. Na fakturze mam do 31 Października ale z tego co wiem to nie jest wiążące.
Pewnie ten tydzień. Na 26 października, mają prezentację nowej 3 w Ząbkach.