Czy w Waszych Modelach Y Performance również słychać stukanie zacisków hamulcowych przy rozpoczeciu hamowania, szczególnie na zimno? Jakby tłoczek strzelał zaciskami o tarczę. Zgłosiłem taką usterkę na serwis, panowie stwierdzili, że ten typ tak ma i te stukanie jest w 90% Y Performance oraz że gwarancja tego nie obejmuje i mam czekać na ewentualną akcję serwisową. W drugim aucie tj. Y Long Range problem nie występuje. Czy w innych Y Performance rzeczywiście występuje ten sam problem i rzeczywiście wszyscy godzą na to, żeby grzecznie czekać na akcję serwisową, która nie wiadomo kiedy się odbędzie (jeśli w ogóle)? Podobno w Niemczech wymieniają klocki na wieksze ale w Ząbkach zostałem olany. Załaczam zdjęcie ze zlecenia serwisowego osoby z forum na FB. Chodzi mi po głowie zgłoszenie tego problemu w serwisie w Niemczech ale po zaakceptowaniu naprawy gwarancyjnej zmiane serwisu na Ząbki, żebym nie musiał aż tak daleko jechać. Chociaz ostatecznie jestem gotów zrobić sobie wycieczkę do Niemiec żeby problem ustąpił. Co o tym myślicie?