Volvo EX30 czy to paradox ID.3 ?

• Thread starter Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27
  • Start date
  • Tags
    None

Olecki

Pionier e-mobilności
Przestań z tą klauzurą poufności, napewno nie jesteś pracownikiem Volvo ;) Pewnie chodzi o Chiny, bo moga do woli testować, zmiany w oprogramowaniu. Podobnie było ze smart #1.
Zasadniczo odpowiedź na obie tezy brzmi nie ale nie oznacza to że nie jestem dobrze poinformowany ;) . I jeszcze co do sprzedaży EX30 w Chinach - to nie jest samochód zaprojektowany pod gust tamtejszego konsumenta, nie jest też wyceniony u nich jakoś spektakularnie więc raczej nie ma co się tam spodziewać szału ze sprzedażą.

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
Zasadniczo odpowiedź na obie tezy brzmi nie ale nie oznacza to że nie jestem dobrze poinformowany ;) . I jeszcze co do sprzedaży EX30 w Chinach - to nie jest samochód zaprojektowany pod gust tamtejszego konsumenta, nie jest też wyceniony u nich jakoś spektakularnie więc raczej nie ma co się tam spodziewać szału ze sprzedażą.
ależ oczywiście, że jest projektowany globalnie ale nie wycinają chińczyków ponieważ to jest producent chiński (Geely). Volvo to już nic nie znaczący napis który jest azjatą w przebraniu szweda. to już chyba lepiej zamówić MG4 .

elektryk

Pionier e-mobilności
ależ oczywiście, że jest projektowany globalnie ale nie wycinają chińczyków ponieważ to jest producent chiński (Geely). Volvo to już nic nie znaczący napis który jest azjatą w przebraniu szweda. to już chyba lepiej zamówić MG4 .
A tymczasem Chińczycy zbliżają się do naszych granic:

Olecki

Pionier e-mobilności
Pierwszy RoRo z EX30 dla Europy już jest w drodze więc odbiory zgodnie z planem mają zacząć się w połowie grudnia. Niestety chyba nie ma na nim żadnego egzemplarza przeznaczonego na nasz rynek.

Ev3

Pionier e-mobilności
Czyli demówek w salonach też nie będzie w tym roku?

inter

Pionier e-mobilności
Pierwszy RoRo z EX30 dla Europy już jest w drodze więc odbiory zgodnie z planem mają zacząć się w połowie grudnia. Niestety chyba nie ma na nim żadnego egzemplarza przeznaczonego na nasz rynek.
Planowane odbiory to ciągle 6-8 miesięcy. Pewnie tylko demówki płyną w oszałamiającej ilości ;)

Olecki

Pionier e-mobilności
W Polsce pierwsze demówki powinny pojawić się w styczniu a pierwsze odbiory dla klientów prawdopodobnie w marcu - tak przynajmniej wygląda to w systemie.

inter

Pionier e-mobilności
W Polsce pierwsze demówki powinny pojawić się w styczniu a pierwsze odbiory dla klientów prawdopodobnie w marcu - tak przynajmniej wygląda to w systemie.
Patrzę na bardziej wiarygodne dane w Niemczech. Na forum panuje pesymizm, o pierwszych odbiorach w kwietniu.

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
nie wie
A ja patrzę na potwierdzone dane w systemie producenta, trochę bardziej wiarygodne niż randomowe forum.
nie wiem skąd masz te wszystkie tajne dane jeżeli nie z randomowego forum. przecież we wrześniu pisałeś coś o pierwszych dostawach z początkiem grudnia " EX30 nie ma problemu z softem, pierwsze dostawy na początku grudnia ale. "