Jakie zimówki?

Kantalarski

Zadomawiam się
Co polecacie? Po przeczytaniu ,że Tesla i tak wydaję na letnich z zimowkami w bagażniku nie zdecydowałem się na zakup od nich i musze coś ogarnąć.

jarqu

Posiadacz elektryka
Hej, to mój pierwszy post tutaj ale generalnie stoję przed tym samym wyborem bo zamówiłem highlanda rwd

Najcichsze na rynku według statystyk to :
https://www.oponeo.pl/dane-opony/firemax-fm805--235-45-r18-98-v-xl#439984411 tylko 67 db :D cena tania jak barszcz ale no jednak chyba nie ma co sie dalej rozpisywać na temat tych opon :)

Najlepsze chyba dostępne nie patrzac na cene to micheliny aplpiny 5
ale cena też jest wysoka :/

Jesli zalezy nam na homologacji Tesli to duzego wyboru nie mamy
Pirelli albo Continetale, ja w poprzednim aucie lexusie is tez tylny naped mialem TS 870 i to naprawde swietne opony tutaj model starszy dostepny 860 ale tez pewnie dobre
Ta homologacja generalnie nie jest raczej do niczego potrzebna wiec ja chyba zdecyduje sie na średnią półkę:
Nexeny mam w Elekrycznym Zoe żony i generalnie dają rade, ja dużo nie jeżdżę w zime wiec troche szkoda mi wydawac 2 razy wiecej prawie na Michelin.

wiktor

Posiadacz elektryka
Było już kilka tematów o zimowych oponach nawet z linkami do testów. Sprawdźcie opcję szukaj.
Ja kupiłem Michelin z rantem na sklepopon tam jest taniej niż na oponeo.

Kantalarski

Zadomawiam się
Było już kilka tematów o zimowych oponach nawet z linkami do testów. Sprawdźcie opcję szukaj.
Ja kupiłem Michelin z rantem na sklepopon tam jest taniej niż na oponeo.
Czytałem natomiast nie byłem pewien czy w Highland coś się zmieniło czy nie. LR 4x4 ma znaczenie?

inter

Pionier e-mobilności

jarqu

Posiadacz elektryka
No nic lepszego niż corssclimaty to chyba nie ma.

ogur83

Zadomawiam się
Wiadmo czy rozmiar śrub w felgach jest takich sam bo celuje w uzywane felgi a nie wiem czy beda pasowac.