sd tosia

Posiadacz elektryka
Mam pytanie odnośnie automatycznie przyciemnianych lusterek. Czy gdy jest po zmroku one faktycznie mają być cały czas przyciemnione? Czy coś u mnie jest nie tak? Włączyłem to dzisiaj po czasie, żeby przypomnieć sobie czemu to wcześniej wyłączyłem.
Jeżeli wieczorową porą wjedziesz do jasnego miejsca (garaż podziemny, hmmm stacja benzynowa), to lusterka się rozjaśnią.
Według mnie nawet przy przyciemnionych potrafią oślepiać światłami z tyłu.

Michal

Moderator
Mi się wydaje, że one są zawsze przyciemnione po zmroku i następuje to na podstawie zegarka i zachodu słońca, a nie czujnika światła/ kamery.
Znalazłem taki opis, który to potwierdza:
“The Model3 will dim the mirrors to half their brightness when the following are present: * The sun is down(UI_solarElevationAngle <-5 degrees, calculated using GPS and time of day) * The headlights are on (DAS_headlightRequest = DAS_HEADLIGHT_REQUEST_ON or DAS_HEADLIGHT_REQUEST_INVALID) * Whether it is in gear (DI_gear) is D or N”
[źródło]

dawidgora

Posiadacz elektryka
Dla mnie jest to trochę za ciemne, jeśli chodzi o boczne lusterka. Nie widać krawężnika jak jest ciemno. Nie mówię o cofaniu tylko o jeździe do przodu. Przy cofaniu fajnie, że się rozjaśnia, chociaż mogłoby się to dziać trochę szybciej.

nabrU

Moderator
Po roku poszukiwań EV6 zaczynam skłaniać sie ku TM3 - czy nie ma opcji LR z RWD ? tylko dwie opcje mały silnik mała bateria +RWD i dwa silniki duża bateria +AWD ?

Ja jestem szczęśliwym posiadaczem takiego modelu (y) Oczywiście w 'starej' już budzie ;)

abes99

Posiadacz elektryka
Po roku poszukiwań EV6 zaczynam skłaniać sie ku TM3 - czy nie ma opcji LR z RWD ?
Było ich stosunkowo niewiele na rynku, pierwotnie miały iść do klientów biznesowych. Jakbyś szukał "starej" wersji TM3 LR RWD to jeszcze chyba wczoraj widziałem na OtoMoto, że mLeasing ma takie "nowe" w ofercie na swoim placu.

dawidgora

Posiadacz elektryka
Podłączyłem dzisiaj bundla S3XY Buttons i przy okazji odpaliłem Scan my T3sla. Zauważyłem dziwną rzecz przy instalacji 12V - dołączam filmik.

Czy jest to coś czym powinienem się martwić, czy ujemny prąd / moc jest związana z tym że akumulator 12V był doładowywany z high voltage battery?

Attachments

• RPReplay_Final1698748354.mp4
    992,3 KB · Liczba wyświetleń: 0

dawidgora

Posiadacz elektryka
Napisałem do twórcy aplikacji i uzyskałem informację, że jest to bład związany ze zmianami w oprogramowaniu Tesli. Oryginalna odpowiedź:

Hi,

Yes it's broken, changed from the car side after a firmware update. I don't have a fix, yet. (The SOC expected however I have found the fix for, but I have to fix some Apple technical stuff before I can release a new version, but it should come soon).

- Amund
scan my tesla developer”

slaveq

Pionier e-mobilności
Hey czy ktoś z was widział, że animacja centralnego światła stopu zmieniła się? U mnie jest jakaś dziwna, w momencie kiedy samochód stoi światło wyświetla się jako dwie niezależne kropki. O co tutaj chodzi?

nabrU

Moderator
Jakiś pomysł do czego ten port RJ45 może służyć? Lokalizacja to strona kierowcy w wersji RHD (u Was pasażera ;))
Stawiam, że to jakiś port diagnostyczny, bo OBD po drugiej stronie to pewnie 'stary' standard i Elonowi nie pasowało :)

IMG_20231107_170500.jpg

6a8

Posiadacz elektryka
Jakiś pomysł do czego ten port RJ45 może służyć? Lokalizacja to strona kierowcy w wersji RHD (u Was pasażera ;))
Stawiam, że to jakiś port diagnostyczny, bo OBD po drugiej stronie to pewnie 'stary' standard i Elonowi nie pasowało :)
To jest port do podłączenia Teslowskiej aplikacji diagnostycznej.
Ale mam ochotę wpiąć tam kiedyś wpiąć jakieś dhcp z internetem, może skorzysta ?
Przy okazji pytanie do @mgapinski : jest sens próbować ?