Siostra Irena
Posiadacz elektryka
Ja akurat ma w planie na wielosezonowe wymienić, pewnie będą to goodyeary.
Nie wczytywałem się mocno, stawiając na Michelin’y crossclimate …
Mają jakąś znaczącą przewagę, że je wybrałeś ?
Ja akurat ma w planie na wielosezonowe wymienić, pewnie będą to goodyeary.
Akurat uzywam w swóch samochodach i jestem zadowolony.Nie wczytywałem się mocno, stawiając na Michelin’y crossclimate …
Mają jakąś znaczącą przewagę, że je wybrałeś ?
Też kupiłem Ygreka żonie, a teraz beemka piątka stoi w garażu i zapuszcza korzenie, a ja kiedy tylko jest okazja i żona nie potrzebuje Ygreka to podbieram jejDziękuję wszystkim za odpowiedzi !
To raz
Dwa
Nad ,,Y'' nie myślę, bo do tematu X5 i tak wrócę. Mam słabość do tego auta, i to tylko kwestia czasu kiedy go ,, przytulę''
Dlatego rozważam tylko ,,trójkę''.
Jutro jestem wstępnie umówiony na jazdą ,,starą'' RWD i zobaczymy jak zareaguje. Poza tym to docelowo ma być auto żony. Ja mam plan korzystać z niej okazjonalnie dla ,,fanu'' i przyjemności.
I zapomniałem o jednej kwestii , dość istotnej, w pierwszym poście.
Mieszkam w domku , ale nie mam fotowoltaiki ...
Czytałem jednak , że to i tak wychodzi korzystnie ( mam prąd 3fazy).
Potwierdzicie?
A jeśli chodzi o ,,refferala'' to słyszałem , że w przypadku nowych ,,3'' nie obowiązują .....
Nie wiem ile w tym prawdy.
Naprawdę temat elektryka w mojej głowie urodził się w środę , jestem zielony w tym temacie , jestem ,,starym'' 45-letnim dziadem, i autentycznie liczę, że dzięki Wam podejmę właściwą decyzję
![]()
Mnie TM3P "wyleczyła" z RS5 coupeTe
Też kupiłem Ygreka żonie, a teraz beemka piątka stoi w garażu i zapuszcza korzenie, a ja kiedy tylko jest okazja i żona nie potrzebuje Ygreka to podbieram jej
Generalnie jak pojeździsz Ygrekiem czy trójką to się z X5 wyleczysz i będziesz chciał sobie kupić teslę, ja tak zrobiłem, że dla żony wziąłem LR, no bo po co performance brać, ale poniżej LR bym nie schodził, napęd na 4 koła plus możliwość dorzucenia AC boosta swoje robi.
Tydzień temu.Ale kiedy? I ile wynosiły stopy procentowe i WIBOR w chwili uzyskiwania oferty? Bardzo dobra hipoteka to marża ~1,5% a bardzo dobry leasing ~2,5%
Mam i domek i PV (8kW inverter a dach 10kWp), ale i tak dwutaryfową umowę/licznik dwukierunkowy - wychodzi zdecydowanie korzystniej (dom też "cały na prąd" a wszystkie koszty en. elek. roczne to ok. 5k PLN, łącznie z ładowaniem 2-3 EV na przebiegi rzędu 40kkm rocznie)(...)
I zapomniałem o jednej kwestii , dość istotnej, w pierwszym poście.
Mieszkam w domku , ale nie mam fotowoltaiki ...
Czytałem jednak , że to i tak wychodzi korzystnie ( mam prąd 3fazy).
Potwierdzicie?
(...)