2023.38

KrzysztofFly

Moderator

dawidgora

Posiadacz elektryka
Widzę, że „Predictive Charger Availability” jest „Not relevant in Poland” :( Szkoda, podobał mi się ten feature. Wleciał mi wczoraj ten update więc sprawdzę, może jednak jest, a notateslaapp się myli. Chociaz nie jestem jeszcze pewien jak to sprawdzić 🫠

grregg

Fachowiec
Czy ktoś z was wie, czy przypadkiem ta aktualizacja miała jakiś wpływ na światła? Dzisiaj z rana jak jechałem kilka osób długimi mi migało.

Michal

Moderator
U mnie przy jednej z ostatnich aktualizacji światła samoczynnie się podniosły i musiałem je wyregulować ponownie.

elektryk

Pionier e-mobilności
Seria 2023.38 ponad miesiąc była testowana na wąskiej grupie użytkowników (kilka %), możliwe że tam są jeszcze jakieś grubsze zmiany w rzeczach, których nie widać na pierwszy rzut oka.

Możliwe że coś co dotyczy Tesla Vision bo podobno Model X bez czujników nie otwiera drzwi w pełni w obawie przed przywaleniem w coś i podobno ma to być rozwiązane w jednym z update, a to oznacza że będzie update zwiększający precyzję wirtualnych czujników.

nabrU

Moderator
Mam i ja 2023.38.6, ale jeszcze nie jeździłem...

piotrazz

Posiadacz elektryka
U mnie po tej aktualizacji zauważyłem, że jak wyłączam Autopilota to wyłącza mi wycieraczki, które przed włączeniem były ustawione na Auto.

Przy poprzedniej wersji podobne zachowanie było ze światłami. Były włączone na auto, autopilot włączony też na auto + drogowe, wyłączenie autopilota wyłączało światła.

Aktualizacja poszła do dużej floty aut teraz. Czyżby przygotowanie pod Xmas update? Notateslaap wspomina, że jakieś usprawnienia Tesla Vision mają być, głównie związane z otwieraniem drzwi w modelu X, ale też spekulują, że może funkcjonalności EAP/FSD, których brakuje w modelach bez czujników (Smart Summon, Autopark, itd.). Czekam z niecierpliwością 😁