Peknieta przednia szyba. wymiana ?

FunGous

Nowy na Forum
witam

wlaczylem wczoraj wieczorem podgrzanie auta z komorki
przypuszczam ze dosc duza amplituda temperatur wewn/zewn spowodowala niestety, ze na przedniej szybie pojawilo sie pekniecie.
nie wiem czy pekniecie (okolo 20cm dlugie) da sie skleic czy tylko pajaczki mozna kleic, ale w razie czego to myslicie ze gwarancja czy wymiana szyby z AC ?

KrzysztofFly

Moderator
witam

przypuszczam ze dosc duza amplituda temperatur wewn/zewn spowodowala niestety, ze na przedniej szybie pojawilo sie pekniecie.
nie wiem czy pekniecie (okolo 20cm dlugie) da sie skleic czy tylko pajaczki mozna kleic, ale w razie czego to myslicie ze gwarancja czy wymiana szyby z AC ?
Myślę, że jednak zaczęło się od jakiegoś odprysku, obejrzyj dokładnie miejsce od którego zaczyna się rysa. Często jest tak, że na początku jest widoczny tylko odprysk, po czym za chwilę pojawia się rysa. Sam tak miałem niedawno, że w moim dostawczym zarobiłem z kamienia i był tylko mały odprysk, dojechałem do firmy, zaparkowałem samochód i za chwilę zaczęła iść krecha, która przez kilka godzin się powiększała.

lookash_c

Pionier e-mobilności
Nie słyszałem o skutecznej metodzie klejenia pękniętych szyb.
Możesz spróbować na gwarancji. A jak nie, to w końcu po coś się kupuje to ubezpieczenie.
Co do czasu oczekiwania na wymianę to @cooler może napisze czy wciąż czeka na szybę...

Michal

Moderator
Normalnie AC nie pokrywa szyb - trzeba mieć dokupiona opcję i oddzielnie dopłacić.

KrzysztofFly

Moderator
Normalnie AC nie pokrywa szyb - trzeba mieć dokupiona opcję i oddzielnie dopłacić.
Jak najbardziej można usuwać szkodę z pękniętej szyby z AC, w większości firm można też mieć dodatkowe ubezpieczenia Auto Szyba.

krzyss

Pionier e-mobilności
witam

Zglos na gwarancje, co za auto ? Jaki rocznik i przebieg ?
Opisz dokladnie ze stalo sie to po wlaczeniu grzania itp.

FunGous

Nowy na Forum
model Y
5 tys km przebiegu
miesiace ma

jak to sie zglasza na gwarancji ? jakis adres email ?
moze do berlina podjechac ? ze szczecina mam rzut beretem

Michal

Moderator
Zgłaszasz w aplikacji, podczas wypełniania zgłoszenia wybierasz serwis - powinni Ci sami podpowiedzieć Berlin

FunGous

Nowy na Forum
zglosilem.
ale tam mam chyba 8 krokow i jest napisane ze po naprawie bede musial zaplacic ?
myslalem ze to z gwarancji bedzie zrobione...

to chyba nie ma sensu zebym jechal az do berlina....