Peknieta przednia szyba. wymiana ?

cooler

Pionier e-mobilności
View attachment 21230
U mnie już pęknięcie poleciało niczym ten ptak srebrzysty :D
Warto wozić ze sobą ten lakier bezbarwny i od razu po uderzeniu złapać. Jak tego nie zrobiłem to szybko poszło, jak złapałem lakierem to dało się spokojnie dojechać gdzie potrzeba.

cooler

Pionier e-mobilności
Dzisiaj dzwoniła do mnie babeczka jako opiekun szkody. Powiedziała, że nie są w stanie ogarnąć zamiennika tej szyby, więc tak wpisze a ja mam zadzwonić na infolinię i się z nimi dogadywać, że w takim razie robię na własną rękę. Czy jak wymienię szybę z tych auto szyb to nie będę mial wpisanej szkody? Swego rodzaju ochrona zniżek?
To nie jest szkoda z AC, więc się nie liczy. Robiłem parę wymian pod rząd i było spoko.

Rafalski

Posiadacz elektryka
W moim przypadku już w momencie uderzenie nadawała się do wymiany - pająk w rogu plus połowa tego pęknięcia. No kasztany robią spustoszenie tej szybie

cooler

Pionier e-mobilności
W moim przypadku już w momencie uderzenie nadawała się do wymiany - pająk w rogu plus połowa tego pęknięcia. No kasztany robią spustoszenie tej szybie
Jak wstawiałem do Toyoty z USA oryginały z USA, to się ciągle sypały, jak wstawiłem jakiegoś markowego chinola to od paru lat spokój (odpukać). Goście od szyb potwierdzili że szyby z USA są kiepskie - pytanie skąd jest Twoja?

cooler

Pionier e-mobilności
Ale jak składany w Chinach to pewnie szyba nie z usa
Jasne, dlatego pytam. Ja szybe miałem made in USA, bo Tesla z USA. Teraz to w sumie nie wiem.
EVrepair na ostatnim filmie mówili że mają temat dobrych zamienników obcykany, tylko jest problem z ich dostępnością. I że są też zamienniki które po położeniu na budzie odstają parę cm.