Projekt IZERA

cojestdoktorku

Posiadacz elektryka
A dla mnie jest. Z Niemcami zrzucamy się do wspólnego budżetu. Z Chińczykami nie.
To nie takie proste, bo chińczycy nigdy nam nic nie oprotestowali czy zablokowali, Niemcy jak najbardziej potrafia protestować przeciwko naszym elektrowniom jądrowym

Last edited:

cojestdoktorku

Posiadacz elektryka
Ta, jasne. Nie ma znaczenia jaki ma być postęp. Zrealizowali 4% aktualnego celu. Innymi słowy: nic nie robią. Zero. Null.
Każda inwestycja ma moment w którym ma 4% realizacji, nawet ta co się super udała, ale też ta która upadłą, wiec te 4% nie jest argumentem, to tylko stan obecny (pomijajac ze te 4% to jakieś subiektywne wyliczenie)

vwir

Pionier e-mobilności
Każda inwestycja ma moment w którym ma 4% realizacji, nawet ta co się super udała, ale też ta która upadłą, wiec te 4% nie jest argumentem, to tylko stan obecny (pomijajac ze te 4% to jakieś subiektywne wyliczenie)
Nie zrozumiałeś. Powtórzę: 4% aktualnego celu. Nie całości. Aktualne założenia zrealizowali w 4%. Poczytaj jeszcze raz raport NIKu. Budujesz dom. Do 18 listopada miałeś mieć zrobione fundamenty. Ale wbiłeś tylko dwa razy łopatę w ziemię. Czyli zrealizowałeś 4% aktualnego celu, jakim było zrobienie fundamentów. Nie chodzi o to, że budowę domu zrealizowałeś w 4%. Teraz prościej?

cojestdoktorku

Posiadacz elektryka
Nie zrozumiałeś. Powtórzę: 4% aktualnego celu. Nie całości. Aktualne założenia zrealizowali w 4%. Poczytaj jeszcze raz raport NIKu.
Ok, rozumiem.
natomiast jeśli ta cyfra, te 4% jest z raportu NIK to jej nie uznaję. Banaś został przyłapany na politycznej motywacji i robieniu "prezentów" szefowi i nie mozna ufac jego raportom

vwir

Pionier e-mobilności
O, następny który gdy rzeczywistość nie pasuje do jego teorii to stwierdza, że rzeczywistość się myli. Skoro po kilku latach „pracy” okazuje się, że goście nie mają nic (bo makieta którą zawsze pokazywali nie pasuje do wybranej platformy) to moim zdaniem te 4% jest mocno zawyżone.

cojestdoktorku

Posiadacz elektryka
O, następny który gdy rzeczywistość nie pasuje do jego teorii to stwierdza, że rzeczywistość się myli.
Fabrykowane raporty pod polityczną tezę to nie jest rzeczywistość.
Sprawdziłem skąd te 4%:
"poziom wykonania (stan realizacji mierzony wykonaniem wydatków) w kluczowej pozycji Rozwój produktu i fabryki wyniósł, względem przewidzianej w harmonogramie, wartość 4%."
czyli jakby byli mocniej niegospodarni, rozkradli połowe kasy,. wydali na niepotrzebne projekty duzo milionów to Banasiowi wyszłoby wtedy "50% wykonania mierzone wykonaniem wydatków"
Czyli im oszczedniej beda wydawac pieniadze tym NIK zmierzy gorszy poziom wykonania - tyle warta ta cyfra.
Poza tym to było przed kupnem działki, wiec skoro zapłacili ponad 100 baniek to poziom wykonania wzrósł gwałtownie
że goście nie mają nic (bo makieta którą zawsze pokazywali nie pasuje do wybranej platformy) to moim zdaniem te 4% jest mocno zawyżone.
No tyle wiem o raporcie że tam jest zarzut ze zmarnowano jakies marne tysioace na projekty które nie wejda do produkcji. To moim zdaniem te (50tys?) to najlepiej wydana kasa, bo zrobiły reklamę większą niż kampania za 5milionów, nawet jeśli ostatecznie do niczego sie nie przydadzą, a w dodatku to zupełnie normalne na rynku motoryzacyjnym ze poczatkowy deisgn ma niewiele wspólnego z seryjnie produkowanymi samochodami

Bronek

Pionier e-mobilności
50 tyś, tyle zmarnowała niemal co druga żona w życiu na buty i afery by nikt nie robił . Miej litość i opuść ten padół zwany Forum. To nie Poradnia Zdrowia Psychicznego.

cojestdoktorku

Posiadacz elektryka
50 tyś, tyle zmarnowała niemal co druga żona w życiu na buty i afery by nikt nie robił . Miej litość i opuść ten padół zwany Forum. To nie Poradnia Zdrowia Psychicznego.
Oj tam, postawiłem znak zapytania bo coś mi się obiło o uszy i myslałem ze moze ktoś poda prawdziwą kwotę teraz znajduje tylko coś takiego:
"EMP długo buksowała, marnując czas – przykładowo, jak opisuje NIK, zaraz po swoim powstaniu, w 2017 r. zorganizowała konkurs na zaprojektowanie pojazdu – wyłoniono czterech laureatów, którzy otrzymali nagrody po 50 tys. zł brutto. Ostatecznie jednak zrezygnowano z tego modelu, uznając, że nie da się w ten sposób stworzyć pojazdu nadającego się do seryjnej produkcji."
Ile by nie wydali kasy na ten wcześniejszy design, to mimo ze sie on do niczego nie przyda w ten tani sposób zbudowali markę znana teraz w całej Polsce (nawet jeśli wielu postrzega ją negatywnie) mimo ze nie wyprodukowali jeszcze ani jednego samochodu.
Takie wypromowanie czegoś co nawet nie istnieje to mokry sen wielu marketingowców

p.s. Przy okazji, konkursowe projekty:

Bronek

Pionier e-mobilności
Mam wrazenie, że mamy do czynienia z, ChatemGPT w swojej pierwszej wersji?

Intencje byly, marzenia byly, a daleji to już po kilku miesiącach bylo wiadomo, ze to nie ma racji bytu.
Jedyny uczciwy interes jak przy tym zrobili , to chyba tylko drwale

cojestdoktorku

Posiadacz elektryka
Mam wrazenie, że mamy do czynienia z, ChatemGPT w swojej pierwszej wersji?
Mi bardziej jednak wyglądasz na Barda od Google.
Intencje byly, marzenia byly, a daleji to już po kilku miesiącach bylo wiadomo, ze to nie ma racji bytu.
Jedyny uczciwy interes jak przy tym zrobili , to chyba tylko drwale
Z takim podejsciem w tym kraju nigdy nikt nic się nie stworzy, bo od startu do końca tylko kłody pod nogi.
Nawet te projekty z roku 2017 ludzi przecież zajaranych tematem dużo mówią o stanie umysłu, to wszystko jakies takie odpowiedniki peerelowskich maluchów. Nikt choćby średniego samochodu nie rysował, bo się w głowie nikomu nie miesciło ze Polska mogłaby dac radę zbudowac coś co wygląda jak prawdziwy samochód.