Jakie zimówki?

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka
jeżdżę 25-30k rocznie - mam inną metodę - przeważnie mam letnie i zimowe ale po 3 latach wystawiam je na sprzedaż i kupuje nowe - udaje się "nie dołożyć nic" (1/3 którą odbieram w VAT i PIT) i mieć nowe opony - choć nie powiem - te nowe wielosezonowe też mnie kuszą (jeszcze mógłbym sprzedać hankooki letnie) i jeszcze nie podjąłem decyzji czy zimowe czy przejście na wielosezon
To nieźle Ci idzie - ja próbowałem na początku wystawić ogłoszenie nr a sprzedaż nowych opon na których odbiorę tesle (więc przebieg 20-30km) ale na forum wszyscy twierdzili w ogłoszeniu że max o którym mogę myśleć to 50% ceny sklepowej za opony z salonu. U Ciebie uddje się to po 40 tys dla każdego z zestawów?

Psujek

Zadomawiam się
wystaw na wiosnę :D

do tej pory były głównie auta spalinowe więc spokojnie wystarczały na dłużej - teraz np. Civic ma zrobione 80kkm na zimówkach i letnich - głęboskość bieżnika ok. 6mm

z elektryków to 500e mam 3 lata - cisnę nim, zrywa trakcję (205/40/17), robię co rok rotację kół, na dzisiaj zrobione jakieś 24kkm na letnich i nie widać dużego zużycia - z 2-3 sezony powinny jeszczcze posłużyć ale pewnie na wiosnę wymienię

szwastom

Nowy na Forum
Czy może ktoś potwierdzić, że do Highland Long Range (4x4) podejdą te same opony co do modelu z 2022 roku Standard Range+ (4x2)? Mam w wynajmie i pewnie za pół roku będę chciał się przesiąść, dlatego wolałbym nie kupować w ciemno.

Psujek

Zadomawiam się
homologowane dla HL są następujące koła:
18x8.5J ET38 235/45R18 98V
19x8.5J ET38 235/40R19 96W

wyleciały 275/35R19, 235/35ZR20, and 275/30ZR20 :(

Last edited:

Psujek

Zadomawiam się
jak masz identyczny rozmiar, nośność i oznaczenie prędkości to tak

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka