TM3 Standard Range Plus - Dostawa Wrzesień 2021

czarownik

Nowy na Forum
A czy wie ktoś może jak wygląda proces ustalania dokładnego terminu odbioru i kiedy najwcześniej (względem 2-tygodniowego okna przewidywanej dostawy) można się spodziewać kontaktu w tej sprawie?

danielm

Pionier e-mobilności
A czy wie ktoś może jak wygląda proces ustalania dokładnego terminu odbioru i kiedy najwcześniej (względem 2-tygodniowego okna przewidywanej dostawy) można się spodziewać kontaktu w tej sprawie?
dopóki auta nie trafią na plac nikt niczego nie wie, dopiero wtedy ustalają terminy i sobie to planują, a i tak załatwianie zwolnienia z akcyzy i papierologii trwa. pamiętaj tylko że Tesla ma sroczkę w ostatnim miesiącu kwartału. kilkaset aut to kilkuset klientów wydzwaniających i pytających a wszystkie auta muszą zniknąć z placu do końca września.

dav_mtk

Nowy na Forum
Update 17.08.2021 -> przydzielili mi dzisiaj VIN (znalazłem w źródle strony) i data dostawy teraz wyświetla się jako 3-17 września, więc jest progres! Jak tam u innych - czeka ktoś też teraz na wrześniową dostawę SR+?
Ja czekam, mam termin dostawy 6-20 września, dzisiaj dostałem finalną fakturę (data odbioru na FV to 14.09) Również SR+ biały z czarnym wnętrzem.

czarownik

Nowy na Forum
Ja czekam, mam termin dostawy 6-20 września, dzisiaj dostałem finalną fakturę (data odbioru na FV to 14.09) Również SR+ biały z czarnym wnętrzem.
Ktoś się z Tobą kontaktował czy tylko pojawiła się na koncie faktura? Bo ja dzisiaj próbowałem się dodzwonić, ale to nie jest łatwa misja :p

dav_mtk

Nowy na Forum
Ktoś się z Tobą kontaktował czy tylko pojawiła się na koncie faktura? Bo ja dzisiaj próbowałem się dodzwonić, ale to nie jest łatwa misja :p
Mnie obsługuje Pani z Tesla Berlin (ale kupuje auto normalnie w Polsce - odbiór w Warszawie), jestem z nią w stałym kontakcie mailowym i telefonicznym, dałem jej znać że jeszcze nie widzę faktury i po 15 minutach mi ją wystawiła.

cooler

Pionier e-mobilności
Na szczęście raczej jeśli już to będę uderzał do serwisu w Amsterdamie, gdzie chyba mają większe moce przerobowe, ale słyszałem już sporo historii o serwisie w Warszawie.
Eee, ja jastem zadowolony, zrobili wszystko co mi odstawało i denerwowało (spasowanie), co prawda po 3 podejściach, ale brak już tylko osłony spodu porysowanych podczas transportu.

Jusand

Posiadacz elektryka
Ja mam termin na 23.08 - 06.09 i nie mam jeszcze faktury końcowej ani terminu odbioru, pani Joanna też nie odbiera telefonu. A jutro podpisuje leasing i chciałbym wiedzieć kiedy będzie.

Grethold

Zadomawiam się
Zestawienie baterii występujących w SR+:
1629978273884.png