Aktualizacje PowerUp

miken

Zadomawiam się
Hej, wlasnie na FordPass Community Rob zaktualizował info na temat "aktualizacji"...

Teraz leci 23-PU1103-NAT-VCE dla tych którzy nie dostali 6.2.0, a jeśli ktoś dostał 6.2.0 to teraz dostanie 23-PU1103-NAT-VCE...

Jak nie dostałeś 6.2.0 to już nie dostaniesz bo 23-PU1103-NAT-VCE wystarczy... A kolejne co dostaniesz to 6.3.0...

Trochę bur***, ale ważne że leci nowe... 😜
Chociaż jednak, tak jakby kłóci się to z tym, że musimy dostać wszystko po kolei, nawet jeśli wiedzą, ze dana poprawka robi syf i zaraz będą musieli wypuścić łatkę na tę łatkę... Jakby nie było coś tam robią...

Tu jest link do newsa i szczegółów, są tez krótkie opisy zmian, ale nic spektakularnego... coś tam kosmetycznego w ekranie ładowania, poprawki profili, ustawienia alarmu i bedzie info jesli samochod nie spełnia warunków do kolejnej aktualizacji, bo nie jest zamknięty, miejmy nadzieję że też o tym że akumulator ma zbyt niskie... 😉

Zerknijcie:

miken

Zadomawiam się
A mój dzisiaj się zbuntował i przestał działać PAAK. Muszę jeździć z kluczykiem. Jak zwierzęta :(
Hehe, jak tak mam to wyłączam i włączam Bluetooth i znowu działa...

Z ciekawostek, to w sklepie google jest nowa aplikacja FordPass... Nie że, nowa wersja... Inna aplikacja...

Nie ma opcji "aktualizuj", tylko "zainstaluj"... Ma nowe logo ale poza tym dziala tak samo... Być może są jakies usprawnienia...

Odinstalowałem wcześniejszą i zainstalowałem nową i PAAK musiałem zrobić od nowa (przed chwilą) i jakoś tym razem ten proces przeszedł gładko...

Oczywiście najpierw w ustawieniach telefonu na ekranie w samochodzie odłączyłem go od wszystkiego zeby BT się nie gryzł... Nie usuwałem z urządzeń BT w telefonie wcześniejszego PAAK i po kilkunastu sekundach wszystko ładnie połączył... Oczywiscie pozniej apka poprosiła żebym wyłączył optymalizację baterii i dał jej pełen dostęp do lokalizacji...

Działa dobrze. 🤞

vwir

Pionier e-mobilności
Na iphonie niczego nowego nie widzę. Chyba, że mam już tą nową. Tak czy inaczej - włączałem i wyłączałem już BT, restartowałem telefon, nadal nic. Telefon mówi, że jest połączony z samochodem, ale już samochód się z nim nie zgadza. No nic, na razie czekam, może do jutra mu przejedzie. Jeśli nie to skonfiguruję PAAK od nowa.