Tesla Model 3, dostawy IV kwartał 2023

Pedr

Pionier e-mobilności
Ja miałem takie wrażenie, że ponaglają z płatnością (zamówienie w sobotę wieczorem, a termin płatności środa). Gdybym zamawiał raz jeszcze, to nie czekałbym cierpliwie, aż coś mi się pojawi w aplikacji, tylko rozmawiałbym z człowiekiem, gdyż okazało się, że wszystko można było spokojnie załatwić. Np. wysłali dokumenty do rejestracji w czwartek po południu, a chcieli abym odebrał samochód najlepiej we wtorek. No, c'mon :rolleyes: Mi powiedzieli na samym początku, że samochód jest na miejscu i faktycznie było ekspresowo.

wełna78

Zadomawiam się
Dziś kolejna rozmowa z sympatyczną Panią w Ząbkach.
Wszystko niestety wskazuje na to, że w tym roku auta nie będzie....
Proponowała zamiennie niebieskie, czerwone, białe od ręki....

No nic. Jak ogarnę fakturę z leasingu na wpłatę , na grudzień to na auto mogę poczekać.
Bardziej potrzebna mi obecnie faktura , niż auto......

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
No i serio, nie wiem jak to jest teraz, ale "za moich czasów" (proszę ja ciebie) 😂 to popularne były usługi odbioru Tesli, by sprawdzić czy wszystko jest OK, czy spasowane dobrze, gdzie taki człowiek z checklistą sprawdzał czy wszystko jest OK, a potem zabierał samochód i dostarczał pod drzwi lub trzymał aż będziesz mógł sam odebrać.
A za ile taka usługa?

kubatar

Pionier e-mobilności
Dziś kolejna rozmowa z sympatyczną Panią w Ząbkach.
Wszystko niestety wskazuje na to, że w tym roku auta nie będzie....
Proponowała zamiennie niebieskie, czerwone, białe od ręki....

No nic. Jak ogarnę fakturę z leasingu na wpłatę , na grudzień to na auto mogę poczekać.
Bardziej potrzebna mi obecnie faktura , niż auto......
A to nie jest tak w Tesli że rabat od ceny wyjściowej obowiązuje jedynie w przypadku odebrania auta w tym roku?

Gandalf

Pionier e-mobilności
A za ile taka usługa?
Odgrzebałem starego maila. Checklista za 600 ("spryskiwacze są?"), zamówienie+odebranie 2450. Ale obecnie inne czasy, chyba mniej już demonicznych historii o źle spasowanych samochodach i strachu przed tym, że będzie czegoś brakowało. Warunki odbioru chyba też już mniej polowe.

Nie ma się co bać. Ja usług nie świadczę. Ale po koleżeńsku jeśli czas pozwala (a rzadko) to w Katowicach mogę potrzymać za rączkę, dodać otuchy, życzyć szerokiej drogi czy coś ;-) mam przysłowiowy rzut beretem.

inter

Pionier e-mobilności
Ale jaki rabat ?
Na Tm3 nie ma rabatów, a na stocku zostało mało. W Niemczech trochę ustał zapał na TM3, bo boją się że nie wyrobią do końca roku z BAFA. Z Europy przesuwają część dostaw na Europę Środkową. Ostatnia dostawa opóżniona o prawie 2 tygodnie, przez problemy na Kanale Suezkim. A załadunek dopiero pod koniec stycznia 2024 roku. Teraz Tesla realizuje dostawy z kierownicą po prawej stronie.

inter

Pionier e-mobilności
A to nie jest tak, że tylko samochody wyładowywane w Koprze trafiają do Polski?
Tak, ale były tylko dwie dostawy. Reszta uzupełniana z wolnych stocków z Europy Zachodniej.
Stany na Europę, można sprawdzić, aktualnie jest 163 sztuki Tm3.

Last edited:

Michal

Moderator
Jest też nasz krajowy, czyli mój :)
ev.warszawa.pl [łamane na] tesla
Z cenami przełożonymi od razu na PLN i odliczony mi jakimiś dziwnymi dopłatami ekologicznymi z zagranicy, które Polakowi nie przysługują.