Śnieg spadający do bagażnika

mart15

Zadomawiam się
Każdy jest inny. Rozumiem kolegę AntoniFerdynand, bo dla mnie dobre audio w aucie to priorytet i jestem w stanie więcej dopłacić za lepsze audio. Szczególnie w cichym aucie.
no i dla tych "innych" jest mercedes, bmw, audi itd tam płacicie i dokupujecie opcje. Teslę cenię za to, że jest właśnie inna od wszystkich a Wy byście chcieli, żeby było jak w bmw ale w cenie Tesli...

ypl

Pionier e-mobilności
no i dla tych "innych" jest mercedes, bmw, audi itd tam płacicie i dokupujecie opcje. Teslę cenię za to, że jest właśnie inna od wszystkich a Wy byście chcieli, żeby było jak w bmw ale w cenie Tesli...
Podpisuje się rękami i nogami, już to też Antoniemu pisałem, tesla się nie zmieni, raczej rynek pójdzie w kierunku tesli. Zapewne będą tradycyjne salony, wydawka z szampanem i kwiatkami dla żony, jeżeli ktoś tak chce to tesla nie jest dla niego, mamy wolny rynek, klient decyduje i głosuje portfelem. Marudzenie, że w tesli nie jest jak w bmw czy mercedesie, no nie jest i nie będzie, take it or leave it.

gim-kg

Pionier e-mobilności
Już to pisałem, chcesz wydawki z szampanem, kwiatkami dla żony…??? Są pośrednicy i zorganizują ci coś takiego, pytanie tylko czy chcesz więcej za to zapłacić?

cojestdoktorku

Posiadacz elektryka
Była długa lista wyposażenia w stylu "lusterka w kolorze nadwozia" (a w jakim?)
W takim jaki zamówisz? Albo ja czegoś nie ogarniam albo...

p.s. Posty coolera są najcenniejsze wśród uzytkowników Tesli, bo zeby się na coś świadomie zdecydowac trzeba znać wszystkie tego małe i duże wady. Zalet nie trzeba znać, one będą przyjemnymi niespodziankami. Wady natomiast mogą uprzykrzyć życie lub uniemożliwić korzystanie z samochodu nieświadomemu użytkownikowi czytającemu tylko o tym jakie zalety go czekają

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka
tylko że gdyby zamiast młodego chłopaka w jeansach przyjmował Was starszy pan w garniturze to Tesla model 3 w wersji standard nie kosztowałaby 213 tylko 233 a może 253 - ktoś na pensje tego pana, jego garnitur i całą obsługę musiałby się złożyć...
po prostu klient potrzebujący asysty typu @AntoniFerdynand nie powinien kupować Tesli, zupełnie inny model biznesowy i tyle w temacie z mojej strony...
Pier....nie. Ja wskazywałem ze przydslo by się potwierdzenie co dokładnie zamawiam płacąc 200 klocków - zwykłą specyfikację ns papierze lub mailu. Dla niektórych to bez znaczenia ale po tym jak sprzedawca zapewniał mnie ze audio będzie na 17 głośnikach w tym 2 subwoofery a dostałem wersję na 9 i bez subów mogę czuć się oszukany. W 4 literach mam asystę i wiek sprzedawcy byle był on kompetentny i wiedział o czym mówi a jeżeli nie wie yo chciałbym zamiast tego otrzymać szczegóły zamówienia. I byłbym xobowuazany abyś nie decydował za mnie czy powinienem czy nie powinienem kupować Tesli bo to moja sprawa.
Wydrukowanie specyfikacji czy przesłanie jej mailem nie wpływa na koszty ale wpływa na profesjonalizm sprzedaży.

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka
W takim jaki zamówisz? Albo ja czegoś nie ogarniam albo...

p.s. Posty coolera są najcenniejsze wśród uzytkowników Tesli, bo zeby się na coś świadomie zdecydowac trzeba znać wszystkie tego małe i duże wady. Zalet nie trzeba znać, one będą przyjemnymi niespodziankami. Wady natomiast mogą uprzykrzyć życie lub uniemożliwić korzystanie z samochodu nieświadomemu użytkownikowi czytającemu tylko o tym jakie zalety go czekają

Już to pisałem, chcesz wydawki z szampanem, kwiatkami dla żony…??? Są pośrednicy i zorganizują ci coś takiego, pytanie tylko czy chcesz więcej za
Nigdy nie pisałem o szampanie i kwiatach. Chodziło o specyfikację tego co mieścić die będzie w zamówieniu. To nie są koszty tylko profesjonalizm transakcji. Na gębę i obietnice to 40 lat temu można było furę w Słomczynie kupić ale czasy nirvo poszły do przodu

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka
Ja nie oczekuje opcji - wystarczy rzetelny wykaż co obejmuje standardowa specyfikacja. Nie wiem co tu jest trudne do ogarniecia

zibizz1

Pionier e-mobilności
Specyfikacja się zbyt często zmienia, dlatego wysyłają tylko konfiguracje. Ze specyfikacja byłaby masa problemów. Usunięcie radaru, czujników, zwiększenie rozdzielczości kamer.

Rozumiem ból z powodu głośników. Ale to wina salonu. Ja zawsze o rzeczy które są dla mnie istotne proszę o potwierdzenie na maila. I chyba będę kierował sprawę do sądu niedługo bo nadal nie dostałem obiecanych punktów za odbiór na koniec poprzedniego kwartału.

mart15

Zadomawiam się
Pier....nie. Ja wskazywałem ze przydslo by się potwierdzenie co dokładnie zamawiam płacąc 200 klocków - zwykłą specyfikację ns papierze lub mailu. Dla niektórych to bez znaczenia ale po tym jak sprzedawca zapewniał mnie ze audio będzie na 17 głośnikach w tym 2 subwoofery a dostałem wersję na 9 i bez subów mogę czuć się oszukany. W 4 literach mam asystę i wiek sprzedawcy byle był on kompetentny i wiedział o czym mówi a jeżeli nie wie yo chciałbym zamiast tego otrzymać szczegóły zamówienia. I byłbym xobowuazany abyś nie decydował za mnie czy powinienem czy nie powinienem kupować Tesli bo to moja sprawa.
Wydrukowanie specyfikacji czy przesłanie jej mailem nie wpływa na koszty ale wpływa na profesjonalizm sprzedaży.
Luz, niepotrzebnie się unosisz :)
po prostu nie rozumiesz modelu działania firmy i stąd Twoje frustracje, dlatego uważam, że tesla to nie jest auto dla Ciebie bo będziesz jeszcze wiele raz "zdziwiony" i "zawiedzony".
Co do specyfikacji to czy wiedziałeś o tym, że ten sam model auta produkowany w chinach może mieć inną specyfikację niż produkowany w niemczech albo usa?
taki urok tej marki, nie podoba Ci nie kupuj ;)