Holiday Update - spekukacje

eimi

Pionier e-mobilności
Problemem jest to że próbuje się nauczyć algorytmy działania bezbłędnego, podczas gdy popełnianie błędów jest niezbędne. Bez ryzyka i zostawienie sobie pewnego prawdopodobieństwa na możliwość popełnienia błędu algorytmy nigdy nie dogonią człowieka

Nadal nie widzi mi tej aktualizacji. Czy macie ustawione zaawansowane aktualizacje (wczesne) czy standard?

Bronek

Pionier e-mobilności
Problemem jest to że próbuje się nauczyć algorytmy działania bezbłędnego, podczas gdy popełnianie błędów jest niezbędne. Bez ryzyka i zostawienie sobie pewnego prawdopodobieństwa na możliwość popełnienia błędu algorytmy nigdy nie dogonią człowieka

Nadal nie widzi mi tej aktualizacji. Czy macie ustawione zaawansowane aktualizacje (wczesne) czy standard?
Do tego nie przewidują chyba podjęcia ryzyka? " A nuż się uda?"
No i wybór, zabić pieszego czy swoje dziecko w foteliku? O teściowej nie wspominam bo to oczywiste..

eimi

Pionier e-mobilności
Do tego nie przewidują chyba podjęcia ryzyka? " A nuż się uda?"
No i wybór, zabić pieszego czy swoje dziecko w foteliku? O teściowej nie wspominam bo to oczywiste..
No właśnie, żaden algorytm nie podejmie takiej decyzji. Człowiek owszem. Dlatego uważam że póki nie będzie jakiś rewolucyjnych zmian, to żadna sztuczna inteligencja nie dogoni człowieka. Możliwość popełniania błędów musi być wpisana w algorytm.

Jak nie masz kompletu danych, to jako człowiek podejmujesz ryzyko lub nie. Algorytm zwykle jest tak napisany że jak nie ma kompletu danych to albo się wyłącza albo pokazuje bzdury (np. STOP przy głupim parkowaniu, a do ściany 30cm).

I mam nadzieję że już mocno poprawili to Tesla Vision bo jest do kitu. Parkowanie w ciasnym miejscu w szczególności lewy przód / prawy przód to non stop pikanie a kupa miejsca przed autem.

TomRS

Pionier e-mobilności

Powiem tak - niech sobie testują te algorytmy w tle, a do normalnego użytku "póki co" niech wykorzystają sprawdzone rozwiązania. Ja mam w aucie zwykłe ultradźwiękowe czujniki parkowania plus kamerę cofania. Działa bez pudła. To samo z "autopilotem" - jakaś kamera na przedniej szybie i radar w zderzaku, rozpoznaje znaki, prowadzi ładnie między liniami, utrzymuje prędkość i odstęp, fantomowe hamowania się nie zdarzają. A samochód jest z 2015 roku i to Golf, więc żadne premium. I życzyłbym sobie, żeby mój nowy samochód prezentował co najmniej ten sam poziom wsparcia kierowcy. Wersje beta, to niech sobie testują chętni.

Jac3k

Posiadacz elektryka
U mnie jest już wersja .2 Rewelacji nie ma. Nie widzi w moim przypadku śmietników i źle oszacowana odległość do końca wiaty.

Attachments

• IMG_1834.jpeg
    IMG_1834.jpeg
    2,7 MB · Liczba wyświetleń: 72