"Niezależna recenzja dziennikarska" Tesla S Plaid od Autocentrum

daniel

Señor Meme Officer
Po pierwsze "Samochód został udostępniony przez firmę Tesla." - nie wiedziałem, że tak robią.

Po drugie jeśli to jest niezależna recenzja, to na innych filmach nie widziałem takiego dopisku.

1702988168049.png

zibizz1

Pionier e-mobilności
Odwrotnego napisu też nigdy nie widziałem, czyli "recenzja autoryzowana" a chyba wiekszość takich jest.

Ogólnie Tesle nie były wypożyczane do testowania. Ta czerwona Model S Plaid była tez na innych kanałach (Pertyn, CarTests) więc to jakaś zorganizowana akcja ostatnio. GreenCell swoją Tesle też wypożyczał ale w zamian za reklame Habu i za pochlebne wyrażanie się o elektrykach.

Nawet jeśli recenzje nie są autoryzowane to jeśli producent ma dużą game modeli to recenzent nie krytykuje bardzo bo obawia sie że nie dostanie więcej aut do zrobienia recenzji, albo będzie na samym końcu kolejki

Bronek

Pionier e-mobilności
Mnie zastanawia dlaczego wszyscy "testerzy" macają podszybie czy jest miękkie ?
To nie cycki.
Kompletnie odklejone kryterium. Tam się kurz zbiera i im mniej welurowe i bardzie gładkie, tym lepiej. Np. skóra jest dobra na dupie, nie tam

Do tego facet szarpał konsolą jak ja, gdy ją demontowałem aby podpiąć dongla

Last edited:

vwir

Pionier e-mobilności
Bo miękkie materiały poddają się (uginają) odkształceniom gdy pracuje nadwozie (na przykład na nierównościach lub wykrzyżach) i dzięki temu nie zaczynają hałasować po kilkudziesięciu tysiącach kilometrów. Twarde materiały nie mają tej właściwości i wszystko zaczyna z czasem grzechotać, stukać i hałasować.

skyactivwalker

Pionier e-mobilności
To nie cycki.
Kompletnie odklejone kryterium. Tam się kurz zbiera i im mniej welurowe i bardzie gładkie, tym lepiej. Np. skóra jest dobra na dupie, nie tam

Do tego facet szarpał konsolą jak ja, gdy ją demontowałem aby podpiąć dongla
Jeśli mam wybierać to wolę twarde cycki... byle nie sztuczne.
BTW, też nie kumam tego fenomenu a to jedna z pierwszych rzeczy które klienci robią - macają deskę czy jest miękka. Zazwyczaj to jest ostatni w życiu auta kontakt deski z ręką właściciela. :)