Android auto bez kabla?

lukadam

Nowy na Forum
Czy jest opcja podłączenia android auto bez kabla w nowym Niro? Wydaje mi się że chyba w ogóle nie ma modułu wifi...zostaje tylko wifi dongle podłączone do USB?

papamila

Nowy na Forum
Jest, zięć sobie zakupił i wziął również dla mnie, kosztowało to ok 380zl, ( kupował w Ali z dostawą z niemiec. działa w Konie bezboleśnie a AA i Apple car, obsługuje do kilku telefonów, można ustawić priorytet

Olecki

Pionier e-mobilności
Drogo, na AliExpress można wyrwać carlinkity w zależności od wersji od około 150 a jakieś zestawy noname od około stówki.

Halisep

Posiadacz elektryka
A dla tych, co by chcieli dodatkowo netflixa i inne streamingi, to na oficjalnej stronie carlinkit jest dostępna najnowsza wersja AI BOXa a13 8/128Gb za 159$ (626 PLN po obecnym kursie) z kodem promocyjnym.

Jobski

Fachowiec
Czy jest opcja podłączenia android auto bez kabla w nowym Niro? Wydaje mi się że chyba w ogóle nie ma modułu wifi...zostaje tylko wifi dongle podłączone do USB?
Jak byś pogrzebał o byś znalazł wątek gdzie rado zostało rozpracowane i moduł WiFi jest, tyle, że programowo wyłączony. Czekamy, aż łaskawie Kia w końcu nam włączy tą funkcję w którejś kolejnej aktualizacji oprogramowania.

Pilarson

Nowy na Forum
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. To mój pierwszy post tutaj chociaż jestem czytelnikiem od dłuższego czasu.
Chciałem się podzielić wiadomością, że dziś (19 stycznia) moje Niro EV 2023 z norweskiego rynku dostało aktualizację wprowadzająca m.in. bezprzewodowe android auto / Apple car. :)
Jeszcze nie testowałem, dopiero jestem po lekturze opisu aktualizacji.

Edit: niestety nie ma bezprzewodowego android auto. Tylko po kablu tak jak było. Nie wiem czemu w opisie aktualizacji była mowa o bezprzewodowym AA.

Last edited: