Sprzedam Tesla Y Extra Autopilot Czarna 10ts km

nabrU

Moderator
Polacy mają powszechną tendencję do czepiania się, komentowania czy sugerowania cen ogłoszeniodawcom na Forach. A podejście powinno być takie: nie interesuje mnie ogłoszenie - nie komentuję jego treści, ceny itp. o ile zostało ono napisane zgodnie z zasadami Forum. Koniec, kropka.

Jeśli sprzedający wystawił coś z ceną, która wydaje się nieadekwatna do realiów, stanu technicznego itp. to tylko jej / jego problem (bo będzie ciężko sprzedać) i kompletnym brakiem kultury jest publiczne wyzywanie z tego powodu. Jeśli już ktoś chce zasugerować (w kulturalny sposób) coś sprzedającemu to jest do tego PW.

Pan @STMS niestety zdążył już na Forum pokazać się kilka razy z tej 'dobrej' strony i parę osób zwracało mu już uwagę, ale jak widać poprawy nie zaobserwowano (n)

STMS

Pionier e-mobilności
Polacy mają powszechną tendencję do czepiania się, komentowania czy sugerowania cen ogłoszeniodawcom na Forach. A podejście powinno być takie: nie interesuje mnie ogłoszenie - nie komentuję jego treści, ceny itp. o ile zostało ono napisane zgodnie z zasadami Forum. Koniec, kropka.

Jeśli sprzedający wystawił coś z ceną, która wydaje się nieadekwatna do realiów, stanu technicznego itp. to tylko jej / jego problem (bo będzie ciężko sprzedać) i kompletnym brakiem kultury jest publiczne wyzywanie z tego powodu. Jeśli już ktoś chce zasugerować (w kulturalny sposób) coś sprzedającemu to jest do tego PW.

Pan @STMS niestety zdążył już na Forum pokazać się kilka razy z tej 'dobrej' strony i parę osób zwracało mu już uwagę, ale jak widać poprawy nie zaobserwowano (n)

jakieś masz dziwne oczekiwania - jak ktoś chce wystawić ogłoszenie bez komentowania to ma tablice typu OLX allegro itp

to jest forum dyskusyjne motoryzacyjne dotyczące elektryków i tym bardziej powinno się ostrzegać potencjalnych kupujących przez wejściem na minę

no chyba, że sam chcesz sprzedać używkę drożej niż nowa to będziesz bronił dziwnych zachowań ...

W DE nówki LR 2 miesiące temu by były po niecałe 45k EUR.

może o to chodziło - kupić nowe, sprzedać używkę drożej i parę euro w kieszeni miało zostać a tu ... zonk ... "interes" nie wypalił

Kilt

Fachowiec
To Forum jest dla wszystkich. Każdy może się zarejestrować i umieścić ogłoszenie sprzedaży auta z ceną, jaką uważa za słuszną. A to czy ktoś taką gotówkę wyłoży, czy nie ... cóż ... zweryfikuje rynek. Sprzedający będzie się musiał do tego rynku dostosować.

Każdy produkt jest wart tyle, ile ktoś jest w stanie za niego zapłacić.
Może ktoś poszukujący dokładnie takiego modelu uzna, że dla niego to dobra cena, bo nie chce płacić za podobny model ponad 250 tyś. zł. A to zaledwie roczne auto z przebiegiem 10 kkm. Bateria? Przecież na baterię jest 8 lat gwarancji i 192 kkm. Ja bym się tym nie przejmował.
Niektórzy na forum pewnie myślą, że ludzie są bogaci, bo wydają pieniądze na prawo i lewo. A ... i pewnie większość co tu zajrzy, to idioci, którzy nie potrafią liczyć.
Ludzie potrafią liczyć i mają pieniądze, bo są oszczędni.
Jeśli szukałbym dokładnie takiego auta, z miłą chęcią zaoszczędziłbym te ok. 40 tyś (osoba prywatna bez Karty DUżej Rodziny, nie firma). To jest roczne auto! Co, kolega Martinde1184, CrossCountry nim jeździł i ciągał elektrowozy po torach, że po roku nadaje się na złom?
Chcesz kupić, umów się ze sprzedającym, podpytaj się o wszystko, co cię interesuje, pojedź, zobacz, dotknij i wtedy komentuj na forum. Nie zakładaj z góry, że auto po roku to szrot i pewnie bateria zajechana.

A wytykanie komuś, kogo na oczy się nie widziało braku inteligencji i braków w edukacji ... bez komentarza.

Są obrazy malarzy sztuki współczesnej za które nie dał bym złotówki, bo DLA MNIE to mazaje i kropki jakieś. Mimo to niektórzy płacą za takie obrazy po 100 tyś. zł i więcej. I super. Do mojego zmysłu estetycznego nie trafia taka sztuka, ale przecież nie będę z tego powody wyzywał kogoś od idiotów. Ani tego, co zapłacił za taki obraz, ani tego, co go namalował. Ktoś chce tyle wydać za obraz? Jego pieniądze i jego decyzja.
Nie zaglądajmy innym do portfeli.

Peace

nabrU

Moderator
jakieś masz dziwne oczekiwania - jak ktoś chce wystawić ogłoszenie bez komentowania to ma tablice typu OLX allegro itp

to jest forum dyskusyjne motoryzacyjne dotyczące elektryków i tym bardziej powinno się ostrzegać potencjalnych kupujących przez wejściem na minę

Nie mam zamiaru dyskutować z Tobą na ten temat, bo kompletnie nie rozumiesz o co chodzi. Traktuj jednak z minimalnym szacunkiem i kulturą ludzi, z którymi rozmawiasz na Forum...

Michal

Moderator
Od dawna @STMS jest u mnie na liście zablokowanych użytkowników. Niestety moim zdaniem nie grzeszy kulturą i wiedzą, więc nic pozytywnego nie wnosi i spokojnie mógłby opuścić forum.

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka
to nie jest nieatrakcyjna oferta - to świadome obrażanie użytkowników forum, świadome szukanie jelenia

widać w DE nie udało się znaleźć to myśli, że w PL znajdzie niedouczonego
Po pierwsze - rzeczywiście jest to forum niemniej rubryka jest kupie/sprzedam bo jest to miejsce gdzie przede wszystkim pojawiają się ludzie jeżdżący, zmieniający bądź interesujący się zakupem auta elektrycznego.

Po drugie - roczna Tesla sprowadzona z Niemiec z przebiegiem 10 tys. km ma dokładnie taka samą wartość jak roczna Tesla z przebiegiem 10 tys. km. kupiona w Ząbkach. To nie jest 15 letni golf którym jeździł starszy pan który jeździł tylko do kościoła w niedziele i płakał jak sprzedawał. To jest pojazd w którym trudno przekręcić licznik z racji działania on-line i zamaskować udział w crash-teście.

Po trzecie - cena być może dla jednych (w tym mnie) może wydawać się mało atrakcyjna ale z czasem może zostać skorygowana ze względu na zainteresowanie.

Po czwarte- cenę zwyczajowo negocjuje się podczas sprzedaży czego nie zrobisz w Tesli w Ząbkach - gwarantuję. Sam mam w zwyczaju obniżać cenę do 10% i praktycznie sprzedając nie spotkałem się nigdy z sytuacją aby kupujący nie chciał się ze mną targować. Przy takiej elastyczności (przyjmijmy powszechnie utrwalone 10%) może się okazać że z 215 tys. zł robi się te 195 tys. zł za roczną TMY w LR i rozszerzonym autopilotem - z przebiegiem jaki ja uzyskałem po 3 miesiącach. I to oznacza że za 195 tys. zł masz jako osoba fizyczna Tesle Y w LR ()nie wspominając już o rozszerzonym AP w gratisie) której jako osoba fizyczna nie kupisz w salonie w Polsce za te pieniądze bo przekraczasz limit dotacji nawet biorąc auto zee stocku.

I po piąte- myślę że powinieneś dla swojego dobra i swoich bliskich zmienić pigułki bo regularnie obrażasz innych i widać nawet nie zauważasz że to robisz.

Last edited:

UseYbrain

Posiadacz elektryka
Akurat o dotacji w Polsce nie wiem za wiele. Ale dziękuję less za odpowiedź. To tylko utwierdza mnie że Pan STMS lubi szukać dziury w całym. Jeśli chodzi o inteligencję to Panie STMS czasami nie warto traktować ludzi z góry bo Pan less chyba poinformował nas oboje jeśli chodzi o Pańskie słowo klucz czyli dotacje. Także jeszcze raz zapraszam Pana STMS do zajęcia się czymś pożytecznym a nie moim postem. Życzę miłego wieczoru
Nie każdy się łapie na dotacje! Uważam, że Martinde może sprzedawać za ile chce swoją TMYLR. Nawet za okrągły milion (może wypierdział tam prawy tylny fotel prezydent Adrian vel Długopis). A czy sprzeda ? Zobaczymy !

UseYbrain

Posiadacz elektryka

Nie Polacy ale wszystkie nacje to samo robią ! Polacy nie różnią się od innych narodów. Wręcz przeciwnie. Są mili i weseli. Ja lubię Polaków. A ty STSS weź na wstrzymanie. Nikt cię nie zmusza do kupna a po drugie na to forum wchodzą świadomi użytkownicy, którzy codziennie sprawdzają stoki Tesli :)

nabrU

Moderator
Nie Polacy ale wszystkie nacje to samo robią ! Polacy nie różnią się od innych narodów. Wręcz przeciwnie. Są mili i weseli. Ja lubię Polaków.

Zwracam honor wszystkim (miłym) Polakom ;)