Sprzedam Tesla Y Extra Autopilot Czarna 10ts km

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka
Nic nie zrozumiałeś z tego co napisałem ... cóż ... próbowałem.
Jedyne co może być skuteczne w tej sytuacji to ignorować gościa bo jest ewidentnie jebnięty. Wchodzenie z nim w jakakolwiek interakcje nakręcają go a to jest kompletnie niepotrzebne. Przeglądałem jego posty i ewidentnie widać jakieś kompleksy czy inne problemy którym my z pewnością nie zaradzimy. Na każdy racjonalny argument pojawi się 5 oderwanych od rzeczywistości. Piszę ewidentnie aby uzyskać jakaś atencję i nigdy aby się czegokolwiek dowiedzieć- przynajmniej ja na takie symptomy w jego wpisach nie natrafiłem. To chodząca Bretanica motoryzacji elektrycznej i obrotu nimi

Bronek

Pionier e-mobilności
Dzieki za linki. Wynika z nich raczej że jeśli nawet jest to możliwe to raczej nie wiadomo jak zrobić transfer takich darmowych km.
Jeszcze raz dzięki
Km są do konta. Nasze stare km przeszły z jednego auta do, drugiego i też dostałem nowe 10 000km. Jest suma więc km związane są z kontem

I mała dygresja, niestety samochody kupione wtedy dostały w tyłek, bo Tesla drastycznie obniżyła ceny.
To był szok dla tych co przewidywali brak lub małą stratę przy odsprzedaży (takich ludzi jest sporo co kupując już myślą o utracie wartości).
Akurat ok roku temu było tak, że "starec np 2019, 2020r Tesle osiagaly ceny prawie nowych. Sam mogłem sprzedać 2019 za 220+ tys ( miałem propozycje ale poszła do syna)
I to wszystko dupneło.
Do tego był znaczący lifting. Więc niestety interesu się nie zrobi, a nawet strata będzie większa niż powinna być przez te dwa fakty: obniżka i ulepszenia

Last edited:

Martinde1184

Zadomawiam się
Zgadza sie. Po nowym roku w 2023 ceny poszly w dol. Tesli nagle bylo 2 razy wiecej na drogach. Rynek zapchany. A ja poprostu chcialbym sprzedac auto ale nie za wszelke cene. Prąd mam za darmo pod firma więc nie mam noża na gardle. W Niemczech ceny uzywanych są niższe niż w Polace. A najwyżej w sumie stoją w Danii ale tam nie ma jak wystawić. Dlatego spróbowałem tutaj.

STMS

Pionier e-mobilności
Zgadza sie. Po nowym roku w 2023 ceny poszly w dol. Tesli nagle bylo 2 razy wiecej na drogach. Rynek zapchany. A ja poprostu chcialbym sprzedac auto ale nie za wszelke cene. Prąd mam za darmo pod firma więc nie mam noża na gardle. W Niemczech ceny uzywanych są niższe niż w Polace. A najwyżej w sumie stoją w Danii ale tam nie ma jak wystawić. Dlatego spróbowałem tutaj.

Na jakiej podstawie uważasz że ceny w PL używek są wyższe?

Ceny sprawdza się na podstawie transakcji a nie ogłoszeń

Martinde1184

Zadomawiam się
Znowu Ty??
Ja sprawdzam średnia na podstawie ogłoszeń bo nie mam pojęcia ile ktoś obniża cene od tej wystawionej. Ale podejrzewam, że nie opuszcza o 20%. A jeśli już opuszczają to na podobnym poziomie czy to w PL czy w DE. To jedna sprawa. A druga to że nowa Tesla w PL jest droższa niż w DE wiec już samo to daje podstawę to wystawienia wyżej ceny w PL.
Pewnie będzie zaraz jakieś Twoje "ale" bo pewnie skończyłeś szkołę ekonomiczną i wiesz najlepiej.

pmlody

Pionier e-mobilności
Znowu Ty??
Ja sprawdzam średnia na podstawie ogłoszeń bo nie mam pojęcia ile ktoś obniża cene od tej wystawionej. Ale podejrzewam, że nie opuszcza o 20%. A jeśli już opuszczają to na podobnym poziomie czy to w PL czy w DE. To jedna sprawa. A druga to że nowa Tesla w PL jest droższa niż w DE wiec już samo to daje podstawę to wystawienia wyżej ceny w PL.
Pewnie będzie zaraz jakieś Twoje "ale" bo pewnie skończyłeś szkołę ekonomiczną i wiesz najlepiej.
Polecam opcje ignore ;)

STMS

Pionier e-mobilności
Znowu Ty??

1 ceny w salonie w DE masz po odliczeniu dotacji a u nas dotację rozliczasz sam
2 VAT w DE to 19 % u nas 23 % - różnica 4 %

czyli ceny są takie same ale sposób ich obliczania jest inny

cen ogłoszeniowych nie skomentuje skoro nie umiesz sprawdzać transakcyjnych

PS. ja bym się nie chwalił brakiem wiedzy i tym, że ktoś inny wie lepiej - to raczej powód do ...

Martinde1184

Zadomawiam się
Kolego Tesla w De odlicza dotacje tylko niecale 2500€ a dotacja z panstwa wlasnie sie skończyła. A cena Tesli Y w stanardzie wychodzi 55tys€. A w PL ile? Z dotacja i bez bo juz ładnie ktos wyjaśnił gdybyś czytal ze zrozumieniem że nie kazdy otrzyma dotacje w PL.
I powiedz mi prosze jak sprawdzic ceny transakcji bo tego niestety nie wiem. Ile wynosi średnia cena sprzedaży Tesli używanej.