Holiday Update - spekukacje

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka

MarcinEV

Posiadacz elektryka
u mnie również dość ciepła obudowa; słowo „parzy” jest w tym przypadku dość subiektywne, trzeba by zmierzyć☺️
Jutro jadę w dość długą podróż do Austrii, sprawdzę.
Test boxa dachowego.

inter

Pionier e-mobilności
O gorącej kamerze.

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka
O gorącej kamerze.
Dzięki za ten film - jest dokładnie jak na nim pokazane. Przypadłość na pewno objawia się po zmroku ale być może występuje również w dzień. Nie wiem czy jest tak od aktualizacji czy było również wcześniej bo na tę kwestie natrafiłem przypadkowo.

Z pewnością nie ma to związku z sentry mode bo podczas postoju w tym miejscu jest zimne a sentry mode raczej nie działa podczas jazdy autostradą.

Obudowa wewnatrz została rozgrzana kiedy na zewnątrz było +10 stopni więc zakładam że to nie jest forma odszraniania.

To nie wygląda na kontrolowane odparowywanie bo temperatura jest znacznie wyższa niż występująca przy ogrzewaniu tylnej szyby. Po

Obawiam sie że jest to niebezpieczne - przy ujemnej temperaturze na zewnątrz i rozgrzaniu tego elementu powiedzmy do 80 stopni szyba może pęknąć - z przodu jest klejona a nie hartowana i źle reaguje na różnice temperatur.

Nie wiem jak będzie się to zachowywać latem, kiedy na dworze będzie powiedzmy 25 stopni. To przecież może prowadzić do samozapłonu czy stopienia się określonych elementów.

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka
u mnie również dość ciepła obudowa; słowo „parzy” jest w tym przypadku dość subiektywne, trzeba by zmierzyć☺️
Jutro jadę w dość długą podróż do Austrii, sprawdzę.
Test boxa dachowego.
Jeżeli będziesz miał okazje - sprawdź proszę po zmroku.

MarcinEV

Posiadacz elektryka
Jeżeli będziesz miał okazje - sprawdź proszę po zmroku.

Sprawdzę.
Będzie 7 godzin na to.
Może nadmierne monitorowanie zachowań kierowcy sprawia problem 🤨

MarcinEV

Posiadacz elektryka
Jest gorące. Czy wcześniej tak było niestety nie wiem. 🤷‍♂️

nabrU

Moderator
Trasa 150 mil, u mnie zimne również (temp. za oknem 11*C)