Aplikacja My CUPRA

luki

Pionier e-mobilności
Aktualizacja. Dostałem maila, że już działa. Niestety po sprawdzeniu w dalszym ciągu aplikacja nie działa (swoją drogą fajny mają zespół testerów...). Odpisałem i dostałem taką odpowiedź:

"Dziękujemy za Pańską odpowiedź oraz poświęcony czas.
Pragniemy potwierdzić, iż zgłoszenie zostało przekazane ponownie do naszych informatyków.
Naszym priorytetem jest naprawienie aktualnej wersji aplikacji, gdyż usterka ma charakter krajowy i powoduje wiele niedogodności, za które w imieniu całego zespołu szczerze przepraszamy. Dokonamy wszelkich starań by "odblokować" wybór naszego kraju możliwie jak najszybciej.

Dziękujemy za zrozumienie"

pkrzychu

Nowy na Forum
Super mydlenie też takie dostaję a aplikacja nie działa już koło 3 tyg. Oni "robią wszystko" tylko nie wiadomo czy to wina aplikacji czy serwerów. Moim zdaniem to aplikacji. Mnie padło zaraz po aktualizacji.

luki

Pionier e-mobilności
Zdecydowanie wina aplikacji (być może konfiguracji na całą Polskę gdzieś po stronie bazy danych).
Ogólnie bardzo słabo to wszystko wygląda , bo pokazuje jak dużo brakuje VW od strony usług cyfrowych

Domi

Zadomawiam się
Ja mam wersję z 5 października i nie pokazuje mi nowszej, przynajmniej w Sklep Play.
Wczoraj potrzebowałem sprawdzić stan - po kombinacjach i wiązance przekleństw udało się, ale nie można tego nazwać że apka działa...

luki

Pionier e-mobilności
Od 2 dni działa mi aplikacja. Wybrałem jakis losowy kraj z listy (chyba Chorwację) i zaakceptowałem te wszystkie zgody. Apka nie wywaliła mnie i działa tak jak powinna. Jest nawet jakiś monitoring kosztów (jak dla mnie zbędny ;) ).

Domi

Zadomawiam się
Ja też od parunastu dni używam, ale za każdym razem jak się otwiera to przekierowuje na stronę logowania - daję powrót i jest ok. Wybrany jakiś inny kraj z listy na początku. Jeśli się zaloguję w tym co się otwiera, to trzeba wszystko od nowa (wraca do zgód marketingowych).

luki

Pionier e-mobilności
No niestety u mnie tak samo. Działało chwilę i znowu zgody :/ Mam zamiar jutro zapytać się support co się dzieje w temacie.

pkrzychu

Nowy na Forum
Oczywiście trzeba ich nękać. Dwa dni temu otrzymałem jednak taką wiadomość
"
Informujemy,
że jesteśmy świadomi, iż w aplikacji występuje błąd, uniemożliwiający zaakceptowanie zgód marketingowych przy wyborze kraju i języka: Polska oraz polski. Problem występuje u wszystkich użytkowników samochodu Cupra BORN na terenie kraju. Niestety, nie jesteśmy w stanie przewidzieć, kiedy usterka zostanie naprawiona. Nasi technicy od prawie dwóch miesięcy starają się przywrócić funkcjonalność aplikacji" i tyle nękam ich bo idzie zima a apka chociaż dość ograniczona ale nagrzac samochód można było.

pkrzychu

Nowy na Forum
No i co dalej cisza. Ja zgłosiłem naprawę serwisową. Może w ten sposób coś się zadzieje. Ostatnio samochód stracił połączenie z usługami online i mapy nie pokazują mi np. natężenia ruchu. To mnie zirytowało i dlatego zgłosiłem do serwisu. Usługa nie jest darmowa i nie mogą tego olać a żeby połączyć się z usługami to potrzebna jest aplikacja która nie działa i koło się zamyka. Na 9.01 mam wizytę zobaczymy.

luki

Pionier e-mobilności
Zainstalowałem tą aplikację w samochodzie charging map. I powiem szczerze, że idea może i słuszna, ale chyba HW nie wyrabia. Ogólnie mam wrażenie, że jednak w VW nie dają rady w nowe technologie. Nie wiem co tam siedzi, ale współczesny (2 letni) telefon na snapdragonie daje radę, a to niestety muli. Jak się załaduje, to jako tako działa, ale start tego po odpaleniu auta niestety trwa moim zdaniem za długo