Kilka pytań w związku z zakupem Tesli Model 3 LR Highland

zibizz1

Pionier e-mobilności
Właśnie dlatego nie lubię operować na wielu liczbach bo w jednej ofercie ktoś zmieni odrobinę wykup albo jedna ratę doliczy. Jedyna opcja żeby porównać koszt pieniądza to RRSO. Wyszło 7,91% czyli bardzo dobra oferta. Dziwi mnie tylko dlaczego nie 1% czy nawet 0,1% wykupu.

Rozumiem że najbardziej i odczuwalna jest wysokość raty i ile jest na wykonanie początkowa, ale to zawsze można sobie ustalić.

Warto jeszcze sprawdzić czy GAP poprawiający ofertę nie wyklucza samochodów elektrycznych bo były takie akcje czasem. Albo zwrócić uwagę na procedurę uruchomienia leasingu bo może się zdarzyć tak że już po 2 tygodniach od zapłaty za auto mamy termin płatności pierwszej raty z odsetkami jak za cały miesiąc.

Attachments

• Screenshot_2023-11-12-12-50-15-872-edit_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-11-12-12-50-15-872-edit_com.android.chrome.jpg
    128,6 KB · Liczba wyświetleń: 14

andrzejkowski

Nowy na Forum
To ja też w kwestii leasingu. Najlepsza oferta, którą dostałem to 106,04% w PKO BP (45% wpłata początkowa, 24 miesiące rat, wykup 19%). Prowadzę jednoosobową działalność gospodarczą, odliczam 50% VAT (jazda służbowa i prywatna). Wiecie może, jak się to dokładnie kalkuluje w przypadku elektryków?
Rozumiem, że mogę załatwić dofinansowanie 27 000 zł. Od czego jest odliczana ta kwota: od rat, od wykupu?
Jakie jeszcze korzyści podatkowe są jeszcze w porównaniu do aut spalinowych w firmie? Wiem, że w przypadku elektryków można zaliczyć do kosztów 225 tys. zł netto (spalinowe 150 tys.). Coś jeszcze? Macie osobne firmowe liczniki w garażach? ;)

3aja

Nowy na Forum
Hej.

Chce zamowic model 3 standard range , 18 felga , biały z hakiem bez autopilota czarne wnętrze na firmę - w zasadzie najbardziej podstawowa opcja + hak

Leasing zewnetrzyny będzie najlepszym rozwiązaniem dla mnie . Pytanie co zaznaczyć zamawiając auto ? Leasing ( tam jest do wyboru ich firma leasingowa) czy gotowka ?

Jaka firma leasingową to się okaże jak mi kilka z nich wyliczy składki .

Dodatkowe pytanie jak sądzicie na kiedy realnie takie auto będzie do odbioru ?

Pozdrawiam

inter

Pionier e-mobilności
Hej.

Chce zamowic model 3 standard range , 18 felga , biały z hakiem bez autopilota czarne wnętrze na firmę - w zasadzie najbardziej podstawowa opcja + hak

Leasing zewnetrzyny będzie najlepszym rozwiązaniem dla mnie . Pytanie co zaznaczyć zamawiając auto ? Leasing ( tam jest do wyboru ich firma leasingowa) czy gotowka ?

Jaka firma leasingową to się okaże jak mi kilka z nich wyliczy składki .

Dodatkowe pytanie jak sądzicie na kiedy realnie takie auto będzie do odbioru ?

Pozdrawiam
Odbiór z hakiem jest aktualnie problematyczny. Może się ogarną i będą w marcu.

3aja

Nowy na Forum
1. Czy można samemu zainstalować hak poprzez serwis tesli ?

2. Ważniejsza sprawa jak zamówić zeby użyć leasingu zewnętrznego?

inter

Pionier e-mobilności
Ad1. Można doinstalować, instaluje serwis mobilny.
Ad2. Wpisujesz gotówka i uzgadniasz że leasing (bo to lesing wpłaca gotówkę)

inter

Pionier e-mobilności

inter

Pionier e-mobilności