krzyss

Pionier e-mobilności
Aaa czyli jest taka opcja, ale to dziwne. Czemu sie nie przyciemnia gdy z tylu ktos jedzie? Przeciez tak to powinno dzialac?
Nie ma czujnika oslepiania. To tesla, wszystko inaczej.
Przyciemnia jak jest ciemniej, i juz.
Dziala jak wycieraczki, czyli slabo.

pmlody

Pionier e-mobilności
Nie ma czujnika oslepiania. To tesla, wszystko inaczej.
Przyciemnia jak jest ciemniej, i juz.
Dziala jak wycieraczki, czyli slabo.
Dlaczego? Działa bardzo dobrze. Zawsze jak jest ciemno to jest ciemno :D

Alef

Zadomawiam się
Już ludzie opisują w Cubertrucku problemy? Gdzie to forum TMC?
Ogólnie, to głową mnie rozbolała od czytania tego bełkotu :p
Dziękuję za info i cierpliwość. Nie jestem Polakiem dlatego czasem robię błędy. Ale ciągle się uczę żeby spełniać standardy :p TMC to Tesla Motors Club, forum amerykański.

Last edited:

Riki83

Zadomawiam się
U mnie auto naprawione.... mobilny przyjechal pogrzebal i naprawil niedzialajace ogrzewanie tylnej szyby.
Powiedzial, ze to jedna z niewielu usterek, ktora wymaga polaczenia kablem. Zdalnie nie ma szans. Z powodu wysokiego natężenia prądu - serwisant musi byc przy aucie.
Pytam czemu przestalo dzialac... mowi ze rozne maja ludzie sytuacje.... jakies nagromadzenie kilku zdarzeń typu podlaczenie ladowarki gdy bylo włączone ogrzewanie szyby itp. Tak dokladnie powiedzial.
I ze to nie 1 i nie ostatnia taka naprawa niestety ale mowil ze mają gorzej wlasciciele Tesli... bo nie raz trzeba cala szybe wymienic.

A mam tez inna dziwną usterke.... nawet dzis noc 6 rano jade do pracy... i komunikat o zaslonietej zaslepionej kamerze i niedzialajacym systemie zmiany pasa. I tak co chwile jest komunikat lub znika - a auto czysciutkie. Mozliwe ze z garazu wyjechalem na -10? i tak sie stalo?
bo mam tez takie komunikaty co chwile gdy slonce swieci. Wiec przeciez musieli pomyslec o tym.... cos u mnie moze jednak nie tak działa?

piotrazz

Posiadacz elektryka
U mnie auto naprawione.... mobilny przyjechal pogrzebal i naprawil niedzialajace ogrzewanie tylnej szyby.
Powiedzial, ze to jedna z niewielu usterek, ktora wymaga polaczenia kablem. Zdalnie nie ma szans. Z powodu wysokiego natężenia prądu - serwisant musi byc przy aucie.
Pytam czemu przestalo dzialac... mowi ze rozne maja ludzie sytuacje.... jakies nagromadzenie kilku zdarzeń typu podlaczenie ladowarki gdy bylo włączone ogrzewanie szyby itp. Tak dokladnie powiedzial.
I ze to nie 1 i nie ostatnia taka naprawa niestety ale mowil ze mają gorzej wlasciciele Tesli... bo nie raz trzeba cala szybe wymienic.

A mam tez inna dziwną usterke.... nawet dzis noc 6 rano jade do pracy... i komunikat o zaslonietej zaslepionej kamerze i niedzialajacym systemie zmiany pasa. I tak co chwile jest komunikat lub znika - a auto czysciutkie. Mozliwe ze z garazu wyjechalem na -10? i tak sie stalo?
bo mam tez takie komunikaty co chwile gdy slonce swieci. Wiec przeciez musieli pomyslec o tym.... cos u mnie moze jednak nie tak działa?
Ja tak miałem w Y'greku od początku. Od czasu do czasu pojawiał się komunikat o zaślepionej lub zasłonietej kamerze. W efekcie, w grudniu po świętach kompletnie się wyłączyła. Zgłosiłem do serwisu, wczoraj mobilny technik przyjechał, 15 minut i wymienił, zresetował ECU i jak na razie wszystko śmiga. Ponoć to jest dość częsta usterka, szczególnie w zimie padają. Zgłoś to do serwisu, w moim przypadku 3 tygodnie od zgłoszenia naprawili.