Ja mam termin odbioru na 1 marca 2024 r. VIN dostałem w dzień złożenia zamówienia. Jakież było moje zdziwienie, gdy okazało się, że muszę zapłacić za auto w terminie 7 dni od dnia nadania VIN-u=złożenia zamówienia. Dobrze, że mam leasing dogadany i - mam nadzieję - jutro podpiszę umowę. PKO Leasing do piątku zdąży przelać kasę

. Swoją drogą od piątku do dziś zadzwoniło do mnie 5.krotnie łącznie 3 przedstawicieli TESLA Poland, zdążyli też napisać kilka maili. Telefony były nawet w soboty po 16. Pytałem ich czy pracują 24/7 - podobno "nie jest aż tak źle" i tylko od pn. do sb. od 10-18, ale zdarza się że trzeba zostać po godzinach. Podobno też mają mnóstwo zamówień, a jeśli ktoś nie zdąży zakupić auta teraz to to kolejna dostawa będzie dopiero w maju\czerwcu. Istnieje też ponoć prawdopodobieństwo że cena TM3 wzrośnie. Gdy jednak dopytałem skąd taka informacja, to przedstawiciel się wycofał i stwierdził, że to czy wzrośnie to tylko Elon wie

. Pewnym minusem jest to że zamawiając samochód 12 stycznia 2024 r. otrzymam auto wyprodukowane 15 grudnia 2023 r. Mam nadzieję, że na statku nie będzie za mocno bujać i auta nie trzeba będzie klepać

.