Aktualne wyceny e-208 GT

elveh

Posiadacz elektryka
Jaka jest Waszym zdaniem aktualna wartość 3 letnich e208 GT?

Mowa o środku stawki. Auta normalnie eksploatowane i w 100% bezwypadkowe i bezszkodowe?

Ktoś ma jakiś punkt odniesienia?

Zastanawiam się co zrobić z takim egzemplarzem po zakończeniu leasingu za 3 miesiące.

Halczyn

Zadomawiam się
80k patrząc po kilku ogloszeniach olx to srednia cena sprzedazy tego auta

elveh

Posiadacz elektryka
Cena ogłoszeniowa nie zawsze pokrywa się z transakcyjną :)

Mamy tutaj chętnych na taką e208 GT za 80k?

krzyss

Pionier e-mobilności
kurde ponad 50% straty wartości w 3 lata?
Byl drogi ponad realna wartosc.
Tesla obnizyla ceny i wszystko poszlo w dol.
Jak bym swoja TM3 3 letnia chcial oddac tez strace pewnie 40-45% a kusi mnie HL :(

slaveq

Pionier e-mobilności
Byl drogi ponad realna wartosc.
Tesla obnizyla ceny i wszystko poszlo w dol.
Jak bym swoja TM3 3 letnia chcial oddac tez strace pewnie 40-45% a kusi mnie HL :(
No ja mam 2,5 letnią i też myślę o zamianie i nawet nie wiem jak to wycenić. Bo na OtoMoto ceny w cały świat.

Olecki

Pionier e-mobilności
kurde ponad 50% straty wartości w 3 lata?
50% utraty wartości 3-latka względem obecnej ceny w salonie to przeciętna wynik, choć na to ma wpływ kilka rzeczy jak choćby przebieg czy segment (auta tańsze na starcie zazwyczaj tracą wartość trochę wolniej).

elveh

Posiadacz elektryka
Na pewno przyjdzie się nam (grupie 1 fali) mierzyć z tymi zagadnieniami coraz częściej. Leasingi mają zwykle 3-4 lata. Może z drugiej strony to daje szansę na wejście w elektromobilność większej grupie kierowców?

Z ciekawości wyklikałem sobie Fiata 600e w teoretycznie "lepszym" wyposażeniu i wyszło z tego że w tej cenie można dzisiaj można wyjechać TMY... Tesla mocno wpływa na cały rynek, a myślę że Chińczycy za chwilę namieszają w EU (ale również i w Polsce) jeszcze mocniej.