Aftermarketowe felgi do tesla 3 performance (18 lub 19 cali)

darekme

Nowy na Forum
Cześć, czy ktoś ma aftermarektowe felgi które pasują do modelu 3 performance (idealnie 18 cali)? Jest problem z doborem ze względu na wielkość zacisku hamulcowego, oryginalne tesli poniżej 20 cali nie wchodzą. Na 20 calowych nie da się jeździć w mojej okolicy, za dużo dziur. W ciągu 2 lat rozwaliłem 5 opon i 2 felgi i mam już tego dość.

arison

Nowy na Forum
Do swojej TM3P zakupiłem w listopadzie: https://www.thenewaero.com/product/model-3-19-razor-set-of-4-in-smooth-stealth/ - mają wersję, która pasuje do performance tylko widzę, że obecnie out of stock. Nie ma potrzeby używania dystansów.

Do tego opony wielosezonowe 245/40 i felga jest znacznie lepiej chroniona. Oryginalny zestaw zostawiłem sobie na lato ale zobaczę czy będę używał czy jednak sprzedam.

Przejechałem 4k km i póki co jestem zadowolony. Jest troszkę bardziej miękko ale nadal nie jest to super komfort.

cooler

Pionier e-mobilności
Zobacz te koła, miał ten sam problem z M3P i twierdzi że po problemie:

Ja na zimę najchętniej do M3LR wystawiłbym 16" na węższych i wyższych profilach, te auto ze swymi świetnymi właściwościami jezdnymi to na lato, na zimę chill mode I wysokie opony, najlepiej na stalowkach.
W innych autach trzymam jak najwyższy profil jaki pozwala fabryka i bardzo sobie chwalę.

Przemmo

Posiadacz elektryka
Zobacz te koła, miał ten sam problem z M3P i twierdzi że po problemie:

Ja na zimę najchętniej do M3LR wystawiłbym 16" na węższych i wyższych profilach, te auto ze swymi świetnymi właściwościami jezdnymi to na lato, na zimę chill mode I wysokie opony, najlepiej na stalowkach.
W innych autach trzymam jak najwyższy profil jaki pozwala fabryka i bardzo sobie chwalę.
Czy do nowej M3P też takie będą pasowały? Myślę już o zimie...