lorence

Zadomawiam się
Jeśli to bug to u mnie też występuje. Jak jest duża wilgotność i auto postoi, to pierwszy podmuch z klimy zaparowuje całą szybę, a potem włącza odparowywanie i znika, ale po zatem jest fatalny.
Zastanawiam się czy to nie przez mokre filtry czy co, bo to dość powtarzalna sytuacja.
Tylko ze ja jechalem przez ok 2h trasą i wszystko było ok zatrzymalem sie na 30min na ładowanie i wtedy taka akcja. Moze to leci jakaś para z podgrzewania akumulatora ktora jest czasami widoczna podczas ładowania na postoju?

krzyss

Pionier e-mobilności
Tylko ze ja jechalem przez ok 2h trasą i wszystko było ok zatrzymalem sie na 30min na ładowanie i wtedy taka akcja. Moze to leci jakaś para z podgrzewania akumulatora ktora jest czasami widoczna podczas ładowania na postoju?
Dal wszystko na baterie i zanim odwrocili ciag na pompie to troche przymarzlo wiec dalo pare. Czasem sie tak dzieje.

nabrU

Moderator
Taka sytuacja...
Musiałem z pewnego względu włączyć Sentry i w sumie z 10 góra 15 minut w pięciu lub sześciu wejściach oglądałem obraz 'live'. Za któryms kolejnym dostałem info, że przekroczyłem dzienny limit danych (skrinszot poniżej). Czy więc jest rzeczywiście jakiś dzienny limit danych na potrzeby Sentry?

1706645414396.png

Michal

Moderator
Taka sytuacja...
Musiałem z pewnego względu włączyć Sentry i w sumie z 10 góra 15 minut w pięciu lub sześciu wejściach oglądałem obraz 'live'. Za któryms kolejnym dostałem info, że przekroczyłem dzienny limit danych (skrinszot poniżej). Czy więc jest rzeczywiście jakiś dzienny limit danych na potrzeby Sentry?
Tak, a w zasadzie prawie tak, bo ograniczenie jest na czas, a nie ilość danych:
Funkcja Włącz widok z kamery na żywo jest ograniczona do około 15 minut łącznego dziennego użycia.

Bronek

Pionier e-mobilności
Gdyby nie bylo limitu, Tesle służyły by do monitoringu. Kiedyś np czytnik Kindla ten z klawiaturą dawał - co prawda w niskiej prędkości - darmowy interrnet, to ludzie robili z niego modemy.
Moze kiedyś serwery osiągną taki stan że wytrzymaja te strumienie danych?

zibizz1

Pionier e-mobilności
Jeśli to problem który wymaga seriwsu to można też przytrzymać ikonke samochodu w lewym dolnym rogu, wtedy zapisuje się ten moment w specjalnym pliku ale nigdzie automatycznie nie jest wysyłany, serwis potem może te pliki przejrzeć

Last edited:

aadamuss

Posiadacz elektryka
Dlaczego jak mam naładowane około 80% i długą trasę do przejechania to nawigacja teslowa kieruje mnie na ładowarkę już przy 56 % ? Ładowarek po trasie jest dosyć dużo, wszystkie sprawne i chciałbym dojechać na ładowanie maksymalnie późno. Są gdzieś jakieś ustawienia ładowania podczas jazdy w trasie ?

dawidgora

Posiadacz elektryka
Dlaczego jak mam naładowane około 80% i długą trasę do przejechania to nawigacja teslowa kieruje mnie na ładowarkę już przy 56 % ? Ładowarek po trasie jest dosyć dużo, wszystkie sprawne i chciałbym dojechać na ładowanie maksymalnie późno. Są gdzieś jakieś ustawienia ładowania podczas jazdy w trasie ?
A czy te pozostałe ładowarki na trasie to Superchargery?