Kolejne obniżki !!!

marco_25

Pionier e-mobilności
Edit: błędny cytat @krzyss sorry

Czepiacie się tesli ale grupa VW wymienia teraz silniki i kolega dostał w gratisie lepszy silnik model się zgadza, także może się tylko cieszyć. Są podzespoły które mogą się różnić i trzeba to zaakceptować. Na przykładzie TM3 zmieniało się naprawdę dużo: bateria, SoC, pompa ciepła, USS a nadal samochód się nazywał tak samo i klienci nie mieli wyboru jaka wersja akurat przyjdzie. Temat nie dotyczy tylko tesli i niestety ale producent musi mieć tu zagwarantowaną elastyczność bo inaczej magazynu by mu spuchły.

lookash_c

Pionier e-mobilności
Tu chodzi o zrozumienie ! Jak idziesz do piekarni to pytasz z ktorego mlyna jest maka na chleb ? Nie.
Owszem mozesz zapytac ale mozesz nie otrzymac odpowiedzi. Jesli Ci sie to nie podoba nie kupujesz, czy robisz afere na cala piekarnie?
Raczej mówimy o sytuacji, gdzie na pytanie o dostawcę mąki sprzedawca zza lady mówi, że "jest z młyna X", ale gdy prosisz o potwierdzenie to zaczyna się wić w zeznaniach. Nie jest żadną ujmą przyznać się do niewiedzy.

krzyss

Pionier e-mobilności
Raczej mówimy o sytuacji, gdzie na pytanie o dostawcę mąki sprzedawca zza lady mówi, że "jest z młyna X", ale gdy prosisz o potwierdzenie to zaczyna się wić w zeznaniach. Nie jest żadną ujmą przyznać się do niewiedzy.
To jest blad tesli w Polsce (w sumie nie wiem jak jest w innych krajach).
Odpowiadaja na pytanie jak im wygodnie, tak bylo od poczatku, wystarczylo puscic plotke na FB ze cos bedzie, i pracownicy potwierdzali.
Dopiero co byla afera ze komus powiedzieli w salonie ze TM3 RWD bedzie mial audio jak LR… mimo ze w opisie bylo napisane inaczej od poczatku !
Dlatego my staramy sie uswiadomic osoby ktore tesli jeszcze nie kupowaly.
TO JEST PUNKT WYDAWCZY POJAZDOW nazywany potocznie przez nas salonem, ale to co zamowiles masz w zamowieniu, a nie w telefonicznych gadkach z szeregowym pracownikiem. Dlatego tez nikt nie potwierdzi tego pisemnie. A kolega ma prawo nie odebrac auta.
Wolny rynek.

Raf24

Fachowiec
Istotna jest jej pojemnosc a nie rodzaj. Zaden z producentow nie umozliwia wyboru baterii. Mozna wybrac pojemnosc, a kto jest dostawca ogniw to sprawa producenta. Wiem ze mozesz liczyc ze dostaniesz jakas konkretna, ale producent tego nie gwarantuje, i nie daje wyboru.

Tak bylo juz wczesniej, ja mam Panasonic 75kWh uzytkowe jakies 71kWh a inni dostawali w tym samym czasie LG 76kWh uzytkowe 72kWh !
WIEKSZA DOSTAWALI !
oszukali mnie banda ! 😛
Pewnie jak bys dostal auto bez czujnikow a mialy byc to bys juz siedzial w „sondzie” 🙃
Tu nie chodzi o bronienie tesli co nam sie ciagle zarzuca, fanboje sobie wszystko wytlumacza itp.
Tu chodzi o zrozumienie ! Jak idziesz do piekarni to pytasz z ktorego mlyna jest maka na chleb ? Nie.
Owszem mozesz zapytac ale mozesz nie otrzymac odpowiedzi. Jesli Ci sie to nie podoba nie kupujesz, czy robisz afere na cala piekarnie?
Mozesz dla odmiany isc do kraftowej malej piekarni gdzie gosc recznie mieli make z wlasnwgo ogrodka, godzine opowiada o tym i sprzedaje bochenek za 45.-

Masz wybor, mozesz nie odbierac auta, jest tyle marek.
1 -Istotna jest jej pojemnosc a nie rodzaj.
= To powiedz mi o co bardziej walczy cały przemysł bateryjny o pojemność? czy o sposób /jakość /szybkość ładowania ??
2 -Zaden z producentow nie umozliwia wyboru baterii.
=Bo żaden nie montuje w tym samym czasie do tego samego auta dwóch "różnych" baterii z jednakowym oznaczeniem ?

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
tutaj jest wielu teslosceptyków którzy nie wierzą, że ceny Tesli polecą w dół i każą kupować to co jest na stocku

Grzesiek

Pionier e-mobilności
Nie rozumiem Was. Ktoś chciał baterię konkretną, pytał i prosił o to. Zapewniali go, że będzie. Potem jednak nie było. Temat drążył, bo przeczuwał takie scenariusz. A Wy każecie mu brać co jest i nie marudzic, że producent musi miec elastyczność? Naprawde?
Poważni jesteście? Proste pytanie - prosze o odpowiedz a nie bajeczki.
Wybielacie podejscie Tesli... a ono jest z zasady złe i gówniane.
Gdyby nie fakt, że produkt jest całkiem nie zły to nikt by z usług Tesli nie korzystał - nie kupował ich aut.

W moim przypadku jest, tzn będzie identycznie.
Tesla Y Performance, nie jest to mój wymarzony model. To tylko suma kompromisów. Chcę konkretną wersję Gdyby auto mi się podobało, inaczej bym podchodził. Ale nie kupuje sercem tylko głową.

ypl

Pionier e-mobilności
Nie rozumiem Was. Ktoś chciał baterię konkretną, pytał i prosił o to. Zapewniali go, że będzie. Potem jednak nie było. Temat drążył, bo przeczuwał takie scenariusz. A Wy każecie mu brać co jest i nie marudzic, że producent musi miec elastyczność? Naprawde?
Poważni jesteście? Proste pytanie - prosze o odpowiedz a nie bajeczki.
Wybielacie podejscie Tesli... a ono jest z zasady złe i gówniane.
Gdyby nie fakt, że produkt jest całkiem nie zły to nikt by z usług Tesli nie korzystał - nie kupował ich aut.

W moim przypadku jest, tzn będzie identycznie.
Tesla Y Performance, nie jest to mój wymarzony model. To tylko suma kompromisów. Chcę konkretną wersję Gdyby auto mi się podobało, inaczej bym podchodził. Ale nie kupuje sercem tylko głową.
Ale dalej widzę nie rozumiesz, w tesli nie można wybrać, zamówić auta z baterią konkretnego producenta. Czy tak trudno to zrozumieć? To tak jak byś chciał w tesli zamówić auto składane przez konkretną osobę z imienia i nazwiska, nie da się. Ale takie coś można na przykład w mercedesie. Tam można, tu nie można. Dla mnie proste, chcę nazwisko montera biorę to, chcę baterię konkretnego producenta biorę siamto, jest mi wszystko jedno, biorę teslę. Czego nie rozumiecie?