Prezentacja nowego modelu e-C3

p0li

Pionier e-mobilności
Mogliby jeszcze powalczyć wersją z 30 kW baterią za 80-90 tys zł.
Sam bym zrezygnował z zamówionej Dacii i kupił taką.....
byla w zapowiedziach tez taka wersja ale pol roku pozniej - mniejsza bateria LFP (cos kolo 33kWh) i jeszcze nizsza cena - ale wprowadzenie jest uzaleznione jak bedzie sie sprzedawac obecna wersja

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
ztcw nie sa - zreszta blachy tez nie sa
bateria chińska od poddostawcy z chin, ale to nie problem. bardziej mnie frapuje czy nie będzie rapidgate? ogólnie zapowiada się na fajne autko. chyba poprawili multimedia i planowanie trasy

p0li

Pionier e-mobilności
bateria chińska od poddostawcy z chin, ale to nie problem. bardziej mnie frapuje czy nie będzie rapidgate? ogólnie zapowiada się na fajne autko. chyba poprawili multimedia i planowanie trasy
na rayie nic nie wiadomo ale z cennika wynika ze jest to li-ion - czyli musi miec uklad chlodzenia i grzania
wiec rapidgateu raczej nie bedzie

dopiero w taniej wersji ktora ma wejsc pozniej - ma byc bateria lfp o mniejszej pojemnosci
i tam moga byc problemy

chess_m

Posiadacz elektryka
Na liście ficzerów dla wersji MAX pokazują e-Routes czyli nawigacja z prowadzeniem po ładowarkach itp
1707083006958.png

S

Gość
o to wiele zmienia, a w cenniku jest pompa ciepła czy nie ma wogóle?

chess_m

Posiadacz elektryka
nie ma jeszcze polskiego cennika/sczegółowej specyfikacji. Obrazek jaki wkleiłem pochodzi
z https://www.citroen.pl/modele/nowy-e-c3.html
ale to bardzo ogólna "specyfikacja".

@p0li czy w DE cenniku widzisz coś o pompie?

jeśli to "Wärmepumpe" to ja nie widzę :)

Ev3

Pionier e-mobilności
byla w zapowiedziach tez taka wersja ale pol roku pozniej
Wiem, dlatego piszę że za późno.

Czy nie jest konkurencją - polimeryzowałbym, teraz już faktycznie e-C3 nie jest konkurencją, tylko bezsensownym zakupem ewentualnie.

lookash_c

Pionier e-mobilności
Czy nie jest konkurencją - polimeryzowałbym, teraz już faktycznie e-C3 nie jest konkurencją, tylko bezsensownym zakupem ewentualnie.
Czy dlatego, że już kupiłeś Springa? ;-)
MSPANC

Ev3

Pionier e-mobilności
Czy dlatego, że już kupiłeś Springa? ;-)
Wpłaciłem zaliczkę na razie.
Gdyby Citroen coś zaoferował w podobnej cenie, chętnie bym zamienił na eC3 (nawet gdyby nie dawali 40 tys rabatu).
Nie byli zainteresowani żeby mi sprzedać - ich strata.

Nawet się w zeszłym tygodniu wybrałem do Citroena żeby wybadać grunt, ale sprzedawca wiedział o temacie mniej niż ja i informacje próbował przy mnie zdobywać z głównej strony Citroena.

Sorry, ale gdybym chciał kupować auto przez internet to raczej w Tesli bym szukał, zwłaszcza że są do kupienia w dobrej cenie już teraz z dostawą od ręki.

Tyle że zupełnie nie o to chodzi, co ja kupiłem, tylko o to, że to co oferuje Citroen, jest JUŻ TERAZ zamiatane przez MG, a to co chce zaoferować za rok (tańsza wersja), pewnie też zostanie zamiecione przez konkurencję do tego czasu.
Ich plany na eC3 w październiku wydawały się fajne, ale sprzedaż i dostawy musiałaby się właśnie wtedy rozpocząć, gdy nie było konkurencji....
Teraz to już musztarda po obiedzie, bo powtarzanie ruchów konkurencji, za to oferując wyższe ceny na gorsze produkty, raczej nie jest metodą na sukces sprzedaży.

S

Gość
Wpłaciłem zaliczkę na razie.
Gdyby Citroen coś zaoferował w podobnej cenie, chętnie bym zamienił na eC3 (nawet gdyby nie dawali 40 tys rabatu).
Nie byli zainteresowani żeby mi sprzedać - ich strata.

Nawet się w zeszłym tygodniu wybrałem do Citroena żeby wybadać grunt, ale sprzedawca wiedział o temacie mniej niż ja i informacje próbował przy mnie zdobywać z głównej strony Citroena.

Sorry, ale gdybym chciał kupować auto przez internet to raczej w Tesli bym szukał, zwłaszcza że są do kupienia w dobrej cenie już teraz z dostawą od ręki.

Tyle że zupełnie nie o to chodzi, co ja kupiłem, tylko o to, że to co oferuje Citroen, jest JUŻ TERAZ zamiatane przez MG, a to co chce zaoferować za rok (tańsza wersja), pewnie też zostanie zamiecione przez konkurencję do tego czasu.
Ich plany na eC3 w październiku wydawały się fajne, ale sprzedaż i dostawy musiałaby się właśnie wtedy rozpocząć, gdy nie było konkurencji....
Teraz to już musztarda po obiedzie, bo powtarzanie ruchów konkurencji, za to oferując wyższe ceny na gorsze produkty, raczej nie jest metodą na sukces sprzedaży.
i to samo tyczy się Volvo i EX30. fajne auto, bardzo mi pasujące na pierwszy rzut oka, niestety zabite na starcie ceną...

Najnowsze dyskusje