Pewnie tak, zapewne jest tez wiele innych opcji i sposobow. Ktos ma NAS Synology (DSM), ktos malinke a ktos ma NAS QNAP (QTS). Malinka to tak naprawde rozwiazanie bez ograniczen. Tez postawisz na niej streamer audio/video, serwer WWW, serwer plikow, home assistant i milion innych serwisow (the sky is the limit).Ale na qnapie możesz dużo więcej rzeczy robić, np. backup, indeksacja i przeglądarka do zdjęć/filmów.
Jednak tylko dla Teslamate ... wg mnie tylko malinka ze wzgledu na kwote inwestycji.
Polecam usunac ... po instalacji. To niebezpieczne.Ja tego secret key nie usuwałem z configa.
W necie toczy sie cala wojna na argumenty pomiedy tymi od Tessi, TeslaFi i Teslamate. Niektorzy nie chca oddawac klucza API (dostepu tokenowego) na cudze serwery (jak np. w Tessi, teslaFi) i wola miec to u siebie (jak w Teslamate). Nie oceniam, nie preferuje - ale jak juz miec u siebie to trzeba to odpowiednio zabezpieczac.
Jedno wiem na pewno. Grafany jako interfejsu z jej mozliwoscia konfiguracji do tej pory nic nie przebiło (dla mnie)
Last edited: