zibizz1

Pionier e-mobilności
@zibizz1 jesteś pewien, że link działa? ogólnie nie sprawdzałem nawet teslafi, bo myślałem, że oni na tym nie zarabiają w sensowny sposób i miałem sporo obaw 😅 chyba zasugerowałem się wyglądem strony 🙃
działa, zgadza sie że interfejs nie robi wrażenia 🤣 ale działa niezawodnie, zbiera dane i wyswietla wszystko czego potrzeba.

dawidgora

Posiadacz elektryka
Którą wersję malinki wybrać do Teslamate? Czy to ma jakieś znaczenie?
Nie wolisz sobie kupić lifetime licencji na Tessie? 200 dolarów. https://www.tessie.com/pricing

Też używałem Teslamate ale po 2ch problemach związanych z niezaktualizowaniem Teslamate przez autorów, wolę pewniejsze i przede wszystkim bezobsługowe rozwiązanie jakim jest Tessie.

gkas

Zadomawiam się
Hm, do zastanowienia. Dużo osób poleca Teslamate więc i ja zacząłem się tym interesować. Czy funkcjonalność Tessie jest porównywalna z Teslamate?

dawidgora

Posiadacz elektryka
Tessie jest bardziej user friendly, a funkcję się mniej więcej pokrywają. W Teslamate masz więcej możliwości customizacji raportów i wszystkiego, ale w praktyce osobiście nic nie zmieniałem i korzystałem z tego co jest domyślnie. Podsumowując, w Tessie jest wszystko czego ja osobiście potrzebuje. Zawsze możesz skorzystać z triala bo pewnie jest i przekonasz się czy jest tam wszystko czego potrzebujesz.

zibizz1

Pionier e-mobilności
Polecam też przetestować TeslaFi (link w podpisie) interfejs nie wygląda super ale jest wszystko czego potrzeba. Polecam sprawdzić przed zdecydowaniem się na zainwestowanie pieniędzy w któreś narzędzie.

wojtkow

Pionier e-mobilności
Jak dla mnie pytaniem jest też czy chcesz aby ktoś zewnętrzny miał dostęp do Twoich danych. W Teslamate dane są u Ciebie, pobierane przez oprogramowanie leżące u Ciebie itd.
Oczywiście polityka prywatności Tessie mówi, że to są Twoje dane, że oni je usuną i nie przekazują stronom trzecim ale...