Witam po raz drugi. Tymczasem jako właściciel Riviana.

Polonus

Fachowiec
Witam zza Wielkiej Kałuży. Właśnie, od paru dni, jestem właścicielem Riviana R1T i chciałem o nim coś napisać, ale, z niewiadomych powodów, brak tu na forum działu poświęconego tej marce. Czy jest szansa, by to zmienić?

Zdjęcie WhatsApp 2024-02-17 o 07.31.16_c87aa8d0.jpg

KrzyCh

Pionier e-mobilności
Jest dział " bezsensowne samochody dla grubych Amerykanów" i tam można pisać 😄
Z sensem jest jak z elektronami - to że ich nie widać, nie oznacza, że prąd jest bezsensowny.
Dla niektőrych nawet sens nie ma sensu.
Próżno jednak szukać sensu w bezsensownych wypowiedziach. Szczególnie obraźliwych.

Za to chętnie poczytałbym o Rivianie. Witaj @Polonus.

radioaktywny

Pionier e-mobilności
Witaj @Polonus. Widziałem twój materiał o samochodzie na youtube. Bardzo ciekawy. Interesujący i przemyślany pojazd. Gratuluję zakupu i czekam na informacje wynikające z użytkowania.

Halisep

Posiadacz elektryka
...chciałem o nim coś napisać, ale, z niewiadomych powodów, brak tu na forum działu poświęconego tej marce.
A jakimś cudem istnieją osobne działy dla tesli cybertruck i semi, pomimo tego, że nigdy ich w Europie nie będzie.🤷
Pisz gdziekolwiek o rivianie. Chętnie poczytam.

vwir

Pionier e-mobilności
z niewiadomych powodów
Raczej z wiadomych - brak na naszym rynku. Nie ma też wielu innych marek i modeli, które na przykład są oferowane w Niemczech, a nie ma w Polsce. Myślę, że powinna być kategoria 'Inne marki', bo tworzenie osobnego podforum dla Riviana, gdzie będzie pisała jedna osoba chyba mija się z celem. @Łukasz Bigo ?

P.S. Ja też chętnie poczytam o Rivianie.

A jakimś cudem istnieją osobne działy dla tesli cybertruck i semi, pomimo tego, że nigdy ich w Europie nie będzie.
Bo nasz naczelny jest Teslofilem. To akurat żadna tajemnica. Ale żeby nie było - jest też Seat Mii albo Renault Twingo ZE, które też nigdy nie były oferowane w Polsce.

Bronek

Pionier e-mobilności
Nie ma wątku,.to, się pewnie zrobi.?
Jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził.
A dlaczego jest o Semi i CT? Bo jest dział Telsa. Ranault też ma modele.
Jak powstanie dział Rivana a on będzie robił różne modele, to pojawią się stosowne wątki. Więc jak to się mówi, ruszmy banią metr nad dupą..
I nie szukajmy spisku władzy, bo tu jest demokracja.... Ponoć? :)

Polonus

Fachowiec
Jest dział " bezsensowne samochody dla grubych Amerykanów" i tam można pisać 😄
A mnie nie interesują opowieści Piotra J. bo moja tolerancja ma swoje granice. Chłop nie znalazł posłuchu w innych miejscach to przylazł tu i szuka atencji. 🤷‍♂️
Widzę, że niektórzy witają mnie tu z szeroko rozpostartymi ramionami. @Aidbdhidhid pewnie nawiązuje do dyskusji na innym forum, w temacie "Samochody elektryczne i autonomiczne". Ja, naiwnie, myślałem, że to jest wątek o samochodach elektrycznych i autonomicznych, tymczasem okazało się, że jest to wątek sfrustrowanych posiadaczy Dacii, których nie stać na normalne auta i którzy koniecznie chcieliby wprowadzić prawa zabraniające użytkowania czegokolwiek od Dacii większego.

Wystarczy dac wątek do ignorowanych a nie chamsko odpowiadac

Żeby to zrobić, trzeba choć trochę umieć się zachować w kulturalny sposób, ale jak kogoś mamusia nie wychowała, to czego się spodziewasz?
W PRL-u była taka audycja w TV, nazywała się Tele Echo, prowadziła to pani Irena Dziedzic i był to format kawiarenki, w której przy stolikach siedzieli zaproszeni goście, a ona po kolei przysiadała się do nich i rozmawiali. Taki prekursor Talkshows. Gdy Włodzimierz Lubański był gościem, na zakończenie rozmowy wstał, pocałował prowadzącą w rękę i powiedział: "Było mi niezmiernie miło rozmawiać z pierwszą damą polskiej telewizji". Dziedzić odrzekła: "Widzę, że z Górnika można wynieść nie tylko umiejętności piłkarskie, ale też dobre maniery", na co Lubański odparł: "To z domu, pani Ireno, to z domu".
@Aidbdhidhid najwyraźniej z domu wyniósł co innego.
chętnie poczytałbym o Rivianie. Witaj @Polonus.
Witaj @Polonus. Widziałem twój materiał o samochodzie na youtube. Bardzo ciekawy. Interesujący i przemyślany pojazd. Gratuluję zakupu i czekam na informacje wynikające z użytkowania.
A jakimś cudem istnieją osobne działy dla tesli cybertruck i semi, pomimo tego, że nigdy ich w Europie nie będzie.🤷
Pisz gdziekolwiek o rivianie. Chętnie poczytam.
P.S. Ja też chętnie poczytam o Rivianie.

Dziękuję. Zatem wkrótce tutaj podzielę się swoimi uwagami na temat tego samochodu. Na moim kanale na "YT" są już jakieś filmy z tym pojazdem. A i w Polsce pojawiły się pierwsze egzemplarze tego ciekawego samochodu.

/.../
Jak powstanie dział Rivana a on będzie robił różne modele, to pojawią się stosowne wątki. /.../
Rivian już ma trzy modele, R1T, R1S i delivery van dla Amazona, plus kilka różnych konfiguracji baterii i silników, a na 7 marca jest przewidziana prezentacja mniejszego SUVa, R2.

Bronek

Pionier e-mobilności
No widzisz, więc :
Nacisnąłem zgłoś moderatorowi, to w Jego gestii.
A wiedzy nigdy dość, tym bardziej, że to fajne auto. Duże, a ja takie lubię.
Wożę czyste powietrze ze swojej wioski do miasta :)

Last edited:
S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
Witam zza Wielkiej Kałuży. Właśnie, od paru dni, jestem właścicielem Riviana R1T i chciałem o nim coś napisać, ale, z niewiadomych powodów, brak tu na forum działu poświęconego tej marce. Czy jest szansa, by to zmienić?

View attachment 16190
Cześć, Polonus i Rivian to dwa ciekawe tematy... ;)