Welcome pack model Y

polishkid

Zadomawiam się
Witam,

W NL pakiet powitalny w modelu Y składa się z:
  • Trójkąta
  • Ładowarki domowej
  • "Type 2" kabel

A jak to wygląda w innych krajach?

Attachments

• WhatsApp Image 2021-09-05 at 10.28.28.jpeg
    WhatsApp Image 2021-09-05 at 10.28.28.jpeg
    201 KB · Liczba wyświetleń: 24
  • WhatsApp Image 2021-09-05 at 10.28.28(1).jpeg
    WhatsApp Image 2021-09-05 at 10.28.28(1).jpeg
    173,5 KB · Liczba wyświetleń: 23
Last edited:

Michal

Moderator
To samo miałem w TM3LR2021 odbieranym w grudniu. Polecili mi dokupić gaśnice przed odbiorem ;)

Bronek

Pionier e-mobilności
Jaka gaśnica do elektryka?
Obojętnie. Sluzy do zgaszenia papierosa.
Procedura samodzielnego gaszenia prawdziwego pożaru elektryka, sprowadza się do zabrania saszetki i obserwacji ślicznego ogniska.

A poważniej najlepsze wycofane halonowe. Nie zostawiają syfu. Jako kamperowiec takie zdobyłem nielegalnie. Robili je strażacy.
Wycofane ze względu na n8izczenie warstwy ozonowej. Używane na łodziach podwodnych i w samolotach. Są zamienniki ale mniej skuteczne ponoć

Czysty środek FE-36 jest zamiennikiem halonu 1211, jest zgodny z postanowieniem Konwencji Genewskiej o zakazie stosowania halonu. Posiada atest PZH jest bezpieczny dla ludzi oraz przyjazny środowisku. Środek gaśniczy FE-36 o bardzo wysokiej skuteczności, nie szkodliwy dla ludzi, nie niszczący warstwy ozonowej

Last edited:

Giaur77

Fachowiec
Pytanie tochę dziwne, ale... czy Tesla "daje w standardzie" dywaniki podłogowe? Zbliża się (powoli) czas dostawy mojego Model Y i jesiennej słoty. W razie potrzeby - gdyby i tego nie obejmował standard - jest jeszcze czas poszukać takiego wyposażenia.