Przede wszystkim to pytanie czy zrobią coś z chłodzeniem baterii. Gotujące się hamulce i przegrzewanie się baterii na torze to dwie największe bolączki obecnego TM3P.- skróceniu przełożenia układu kierowniczego (bo podobno Highland jest dosyć ospały w reakcjach na kierownicę w porównaniu to wcześniejszych TM3)
- zawieszenie byłoby fajnie jakby miało taką sportową "jędrność"
- hamulce co najmniej takie jak w poprzedniej Performance jeśli chodzi o dozowalność
Racja, jeśli ktoś planuje regularne udziały w trackdayach, to są to istotne punkty do poprawy, dorzuciłbym jeszcze możliwość ustawienia większego pochylenia kół, bo tutaj też były ograniczenia. BTW ciekawe, czy bateria pozostanie identyczna jak w LR, czy może zaaplikują jakąś nowość. Apropos hamulców, w swoim aucie na tor (Golf z pucharu Castrol Cup) miałem zamontowane wyczynowe hamulce AP Racing - mieściły się na styk w felgach 18 cali, ale skutecznością i dozowalnością rozwalały wszystko z czym miałem do czynienia, a to był podstawowy model zacisków przeznaczonych do sportu.Przede wszystkim to pytanie czy zrobią coś z chłodzeniem baterii. Gotujące się hamulce i przegrzewanie się baterii na torze to dwie największe bolączki obecnego TM3P.
O to to.Przede wszystkim to pytanie czy zrobią coś z chłodzeniem baterii. Gotujące się hamulce i przegrzewanie się baterii na torze to dwie największe bolączki obecnego TM3P.
Nie “nie ma”, tylko zbyt wolno jeździsz 🤪Mam "starą" tm3p z 2020 i takiego problemu nie ma(lub jest dużo mnieszy)
Panie, a który tor w Polsce jest bardziejszy xDNie “nie ma”, tylko zbyt wolno jeździsz 🤪
Ewentualnie zmień tor na jakiś “bardziejszy”.
Wszystkie aktualne elektryki gotują się na szybkich torach jak je docisnąć.
TM3P bez modyfikacji nie jest w stanie zrobić pełnego okrążenia Ringu pełnym ogniem bez przegrzania się.
Hyundai z nowym Ioniq 5 N chwali się że może zrobić całe “dwa” okrążenia - i to nie w trybie N a Sport.
Tesla jak chce nowym TM3P coś pokazać to imho musi być lepsza of tego Ioniq’a.
Nie wystarczy że będzie szybka tylko na ćwiartkę. Przynajmniej mi to nie wystarczy.
Nie wiem, ją się przeniosłem bliżej Ringu, SPA (żona chyba myślała o innym Spa) i Zandvoort. Korzystam póki mogę 😉Panie, a który tor w Polsce jest bardziejszy xD