Tesla Model 3, dostawy I kwartał 2024

KrzysztofFly

Moderator
Podpowiedzcie czy trzeba mieć dowód rejestracyjny przy odbiorze? Leasing dał mi dokumentację, tablice, ale nie dał mi dowodu(dowód tymczasowy) twierdząc że do odbioru nie będzie potrzebny. Mają mi wysłać dowód gdy wymienią na „twardy”.
Mi leasing dał "miękki" dowód, później musiałem im go odesłać do wymiany na "twardy"

vienio

Nowy na Forum
A masz Mobywatela, tam powinien być dowód rej.
samochód w leasing więc w mObyawtel nie będę go miał
Ale chyba jakieś ksero/skan masz? Bo inaczej jak ubezpieczałeś?
skany dowodu mam, dokumenty od tesli do rejestracji mam, tablice mam. Ciekawe czy nie będą robić problemu że nie mam fizycznego dowodu tymczasowego. Ewidentnie leasing powiedział, że nie będzie potrzebny przy odbiorze, ale pomału zaczynam w to wątpić jak zacząłem czytać o obsłudze w Tesli.

vienio

Nowy na Forum
Ktoś kojarzy ile się czeka na zwrot opłaty za rezerwację od Tesli? (1200 zł) Czy trzeba się raczej upominać u nich o to?
odpowiedź od Tesla
"opłata rezerwacyjna jest zwracana po odbiorze pojazdu, działa to metodą jak zwrot zakupu internetowego, czyli transakcja znika z konta, środki się zamrażają na kilka dni. Następnie, przeważnie bez żadnego powiadomienia pojawiają się na koncie."

wełna78

Zadomawiam się
Dojechałem do domu 😍
Ogólnie podróż z dużymi problemami!
Na szczęście w pierwszą stronę .
Najpierw opóźniony pociąg o 54 minuty.
Potem przesiadka do auta Piotra , opiekuna od leasingu i rura do Wawy.
Niestety A2 zablokowana na ponad godzinę.
Auto miałem odbierać o 13:00 , a w Ząbkach meldujemy się o …..15:24🙈

No i od tej chwili tylko same SYMPATYCZNE rzeczy!
Zero kolejek, auto lśniące , naładowane w 72%, przesympatyczna pani , genialny Piotr, który ,,uczy” mnie auta.
Doładowanie do 100%, kalibracja baterii i w drogę !!!
Do Lućmierza dojeżdżam na 59% baterii (po drodze ścigając się z Panamerą🤭🤣) , doładowuję się do 97 % w 16 minut !!
I do domu , do Leszna przyjeżdżam z 8% baterii , cisnąc cały czas 145-150 km/h
Średnia energii 18,3 Kw/h

A samochód ….???
Mógłbym się nie zatrzymywać i dalej i dalej nim jechać !
Absolutnie fantastyczny !
Wyciszony obłędnie !
Trzymający się drogi , szybki , audio mega sympatyczne!
Kierunkowskazy ….15 minut i człowiek używa ich tak , jakby używał całe życie.
Środek ( biały ) robi robotę i wygląda mega premium !
Do tego na tych kołach i w tym kolorze …..
Sztos.
Nie lubię ogólnie chwalić swoich rzeczy , ale Tesla którą wybrałem robi wrażenie 🤭😎

To tak na szybko z pierwszych 400 km przejechanych.
Jutro rano wsiadam i jeżdżę po okolicy cały dzień . Żeby sobie jeździć 😁 Nie wierzyłem , że w tym wieku może być jeszcze taka frajda z prowadzenia samochodu 😉

Ps. Jedyna rzecz to faktycznie 3,4 razy na A2 tiry potraktowały mnie z naprzeciwka długimi. Czyli cos jest na rzeczy z tymi światłami .