Telefon jako kluczyk vs zasięg bluetooth i ładowanie indukcyjne.

GGrraadd

Zadomawiam się
Po jednej z ostatnich aktualizacji mam taki problem, że wychodząc z auta i idąc np do bagażniku lub do drzwi za drugiej strony (np. żeby otworzyć dziecku) auto się zamyka. Nie odchodzę od niego dalej jak 2m. telefon mam nowy i raczej nie powinien być problem. Jakiś czas temu pojawiła się w apce opcja "zwiększ skuteczność kluczyka w telefonie"- kliknąłem to ale żadnych większych zmian nie odczułem. Druga sprawa, to czy ktoś spotkał się z problem ładowania indukcyjnego Iphona z wystającym aparatem? Przez te obiektywy tylna obudowa nie przylega do ładowarki i "rwie" ładowanie. Pewnym sposobem na to jest odwrócenie telefonu do góry nogami ale nie o to przecież chodzi.

Michal

Moderator
Zmień obudowę jaką masz założoną i sprawdź. Albo sprawdź bez.

Olecki

Pionier e-mobilności
Różnica odległości spowodowana wyspą praktycznie nie ma wpływu na indukcję. Problemem jest położenie cewki w telefonie względem tej w ładowarce.

bte

Zadomawiam się
W każdym razie ja mając iPhone’a 11 nie zauważyłem problemów ze zbyt szybko zamykającym się autem; czasami nawet wydaje mi się, że Tesla czeka z tym za długo.

adamusek

Posiadacz elektryka
iPhone’y mają UWB od wersji 11, nie wiem jak z Androidami.
Google od Pixela 6 i Samsung od S21 w górę. Niestety Tesla Y nie ma aktualnie tego zaimplementowanego.