Tesla Model Y, dostawy I kwartał 2024

6a8

Posiadacz elektryka
ubezpieczenie gdzie się ubezpieczacie i ile Was wychodzi?
Rozważ opcję z GAP'em, śpi się trochę spokojniej.

faktory

Fachowiec
Tesla Y RWD kolor biały bez żadnych dodatków - taki standard. Właśnie dziwi mnie właśnie taka sytuacja. Jedyne co to jestem ze Śląska i chciałbym odebrać w Katowicach a ta co jest na inventory są dostepne w Warszawie - taką dostałem informację.

Dziwna sprawa, zamówiłem w zeszły poniedziałek normalnie z konfiguratora z odbiorem w Wawie taką samą i odebrałem po czterech dniach w czwartek.

Hermes

Posiadacz elektryka
Ja bym zamówił jeszcze raz z odbiorem z Warszawy, albo zadzwonił po prostu, żeby miejsce odbioru zmienili lub zmienił sam na koncie.
Może spodziewali się transportu, który ze względu na ostatnie zawirowania nie dotrze na czas.

mk2207

Zadomawiam się
Cześć, u mnie też się przeciąga...zamawiałem 22.02 z inventory Y LR, w momencie zamawiania miała status "w transporcie". Odbiór Katowice, VIN wskoczył tego samego dnia. Miała przyjechać 05.03, a dzień przed odbiorem dostałem info, że dostawa opóźniona i w tym tygodniu nie dotrze. Aktualnie termin odbioru na 13.03.
Poczekamy, zobaczymy...do Tesli to chyba trzeba mieć cierpliwość 😁

KrzysztofFly

Moderator
Niestety u mnie kolejna obsuwa terminu...
Szybciej było by podjechać do Berlina po auto 😁
Jest nadzieja ;) chyba pomału wraca prąd do Giga Berlin, bo w aplikacji widać, że SC dzisiaj już działa (wczoraj jeszcze pokazywało, że jest nieczynny).
A druga rzecz, że zapewne wielki nacisk poszedł na transport modelu 3 z portu do salonów i ich wydawanie.

Phenom

Nowy na Forum
Cześć, u mnie też się przeciąga...zamawiałem 22.02 z inventory Y LR, w momencie zamawiania miała status "w transporcie". Odbiór Katowice, VIN wskoczył tego samego dnia. Miała przyjechać 05.03, a dzień przed odbiorem dostałem info, że dostawa opóźniona i w tym tygodniu nie dotrze. Aktualnie termin odbioru na 13.03.
Poczekamy, zobaczymy...do Tesli to chyba trzeba mieć cierpliwość 😁
Też miałem odbierać jutro w Katowicach ale mi dzisiaj odwołali i kazali czekać na tel.

Raf24

Fachowiec
Coś jest na rzeczy , bo z linka w sms-ie od Tesla News tydzień temu miałem odbiór od 12.03 a od piątku od 14,03 . Obsługa Katowice uspakaja ;) .