2024.8

dawidgora

Posiadacz elektryka
Ja również. Nie pisałbym gdyby nie było dowodów z przeszłości, że Elon czyta to forum i daje aktualizację jak ktoś napiszę ;) Akurat na tej aktualizacji zależy mi bardziej niż na większości poprzednich.

EDIT: Widzę, że zaczyna się rollout nowej wersji, 2024.8.7, tak że jest nadzieja

View attachment 16845
Wracając do analizy danych, to widać, że większy priorytet aktualizacji 2024.8.7 mają samochody, które wcześniej miały zainstalowane 2024.8.4. Co ma sens, bo zapewne 2024.8.7 zawiera przede wszystkim poprawki błędów, które wykryto w wycofanej aktualizacji 2024.8.4.

1711625123203.png

Bronek

Pionier e-mobilności
Ad wycieraczki.
Wystarczy, że Tesla wystartuje po swojemu a my byśmy mieli regulację czułości.
W dalszym ciągu potrafi mi machnąć po suchym. Szczególnie podczas pierwszej jazdy w danym dniu, lub dłuższym postoju.

inter

Pionier e-mobilności
a propo wycieraczek, gdzieś czytałem spekulacje, że docelowym modelem ma być oczywiście rozwiązanie end to end ale z modelem per użytkownik. Już dzisiaj Tesla oczywiście wyłapuje nasze manualne uruchomienie wycieraczek i wpływa na to uczenie się systemu. Niemniej jednak problemem jest to że każdy użytkownik ma inną tolerancję względem wody na szybie. Więc docelowo próg tolerancji ma się sam budować w oparciu o doświadczenia jednego użytkownika i przypisane ma być to do profilu kierowcy.
Dokładnie to zaobserwowałem. Ostatnio przy ulewie jechałą żona (jechała pierwszy raz w ulewie) i wycieraczki nie włączyły się, dopiero wymuszenie przyciskiem i to kilkukrotnym weszły w tryb wycierania i zaczęły szybko pracować. Potem jak deszcz stał się mniejszy, zmniejszył działały praktycznie bez zarzutu.

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
A to sorry ale to jakieś bzdurne źródła, tak myślałem :)
Więc nie prawdą jest co pisałeś że wstrzymali aktualizacje do czasu spekulowanego mergera, właśnie rozsyłają 2024.8.7:
Póki co to 2024.8.7 leci w 90% do osób które miały 2024.8.4

2024.3.5 jest instalowane w autach z salonu aby móc prezentować FSD 12.3

Natomiast samo FSD dzisiaj leci do osób które mają aktualizacje 2024.2.7 - na której notabene by wszyscy utknęliśmy.

Także nadal spekuluje (jak już się łapiemy za słowa) że będzie większy merge w najbliższym czasie

zibizz1

Pionier e-mobilności

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
Mała ciekawostka: Chyba jedna z dłuższych przerw pomiędzy aktualizacjami.

Z drugiej strony - druga ciekawostka:

Sama aktualizacja 2024.8 dodaje spora ilość kodu co trochę wyjaśnia obecne zamieszanie
IMG_5810.png