TomTom GO z roczną subskrypcją gratis.

KrzysztofFly

Moderator
Pojawiła się możliwość zainstalowania i dłuższego testowania za darmo (standardowo jest 7 dni) aplikacji TomTom GO. Wystarczy dokonać zakupu w sklepie TomTom
https://www.tomtom.com/pl_pl/drive/go-navigation/12-Months/ z użyciem kodu "TOMTOMBILD2024" i cena za roczną subskrypcję zmienia się z 92,99 na 0,00. Oczywiście trzeba założyć sobie konto w sklepie i do zakupu (nawet bezpłatnego), użyć karty (można wirtualnej jednorazowej np. z Revolut). Następnie trzeba zainstalować aplikację na komórce i użyć tych danych do zalogowania w aplikacji. Można oczywiście bez żadnych zobowiązań przed upływem roku zrezygnować z dalszej subskrypcji.
Ogromną zaletą TomTom GO w odróżnieniu od Google Maps, czy też np. darmowego AmiGO (również od TomTom), jest to, że można pobrać sobie na urządzenie mapy i nie trzeba ich na bieżąco pobierać online.
TomTom GO ma też genialnie działającego asystenta pasa ruchu, który ma świetną wizualizację, moim skromnym zdaniem najlepszą z systemów które znam.

nabrU

Moderator
Widziałem ten deal wrzucony w UK ze dwa dni temu. Trzeba zaznaczyć, że promka jest dla nowych i wygasłych kont TomTom, obecni aktywni użytkownicy z tego nie skorzystają.

Poza mapami offline największą zaletą (przynajmniej dla mnie, u nas Janosika nie ma) jest informacja o fotoradarach (a tych w navi Tesli to jakoś bardzo mało jest)

KrzysztofFly

Moderator
Google maps i Apple maps ma pobieranie map do pamięci telefonu
Apple Maps nie znam, w Google Maps można pobrać zaznaczony obszar, jednak map całych państw raczej nie.

KrzysztofFly

Moderator
Widziałem ten deal wrzucony w UK ze dwa dni temu. Trzeba zaznaczyć, że promka jest dla nowych i wygasłych kont TomTom, obecni aktywni użytkownicy z tego nie skorzystają.

Poza mapami offline największą zaletą (przynajmniej dla mnie, u nas Janosika nie ma) jest informacja o fotoradarach (a tych w navi Tesli to jakoś bardzo mało jest)
Też na niego trafiłem parę dni temu, jednak dopiero dzisiaj skorzystałem i stwierdziłem, że warto się na forum nim podzielić.

Michal

Moderator
Apple Maps nie znam, w Google Maps można pobrać zaznaczony obszar, jednak map całych państw raczej nie.
Zależy jakiego kraju ;)
W Google Maps Belgię albo Holandię pobierzesz na raz, a Polskę w 5 kawałkach też. Kiedyś pobierałem duży kawałek Francji i Norwegii.

vwir

Pionier e-mobilności
Ale możesz pobrać wiele obszarów, więc spokojnie ściągniesz cały kraj. Korzystam z tego bardzo często, bo gdy na przykład startujesz z parkingu podziemnego gdzie nie ma zasięgu to bez map offline nie jesteś w stanie wytyczyć trasy.

KrzysztofFly

Moderator
jak wyżej napisali działa to bez problemu od wielu lat
Ale ja to wiem ;). Nie uważasz jednak, że prościej jest po prostu wybrać kraj jaki potrzebujesz ;).

STMS

Pionier e-mobilności
Ale ja to wiem ;). Nie uważasz jednak, że prościej jest po prostu wybrać kraj jaki potrzebujesz ;).

1 jak masz TESLĘ to mapy offline całego kraju są Ci nie potrzebne - no może poza Serbią, która jest wyjątkiem potwierdzającym regułę

2. Serio potrzebujesz całe kraje offline ? - nie wiem ile i gdzie jeździsz ale mi się to nie zdarzyło od paru lat [bo zawsze mam eSIM poza UE]

3. tak tomtom jest ładny i ma fajne informowanie o pasach ruchu ale nic więcej ... to umierająca nawigacja osobowa i nic tego nie zmieni - ratuje ich tylko opcja camper , > 3,5 T itp

wg mnie nie warte zachodu tym bardziej dla TESLI