TomTom GO z roczną subskrypcją gratis.

KrzysztofFly

Moderator
1 jak masz TESLĘ to mapy offline całego kraju są Ci nie potrzebne - no może poza Serbią, która jest wyjątkiem potwierdzającym regułę
Tak, mam Teslę i jeszcze parę innych samochodów ;).
2. Serio potrzebujesz całe kraje offline ? - nie wiem ile i gdzie jeździsz ale mi się to nie zdarzyło od paru lat [bo zawsze mam eSIM poza UE]
Cieszę się, że to ogarniasz, jednak zapewniam Cię, że jest mnóstwo użytkowników (pewnie nawet na tym forum) którzy nawet nie wiedzą co to jest ;).
3. tak tomtom jest ładny i ma fajne informowanie o pasach ruchu ale nic więcej ...
No i to właśnie podkreśliłem jako ogromną zaletę TT, mam też go wbudowanego w Stelvio i naprawdę jazda z ich asystentem i wizualizacją w nieznanym terenie jest dużo łatwiejsza. Życzyłbym sobie aby inni w tym temacie ich naśladowali.
to umierająca nawigacja osobowa i nic tego nie zmieni - ratuje ich tylko opcja camper , > 3,5 T itp

wg mnie nie warte zachodu tym bardziej dla TESLI
Nie wiem czy umierająca, zapewne nawet masz rację, ja sam na co dzień używam raczej Google Maps, chociaż zdarzało mi się, że z dziwnymi adresami, gdzieś tam na polach sobie nie poradziły (brakowało ich na mapie), a znalazłem je w Yanosiku ;).
Nie oszukujmy się, ale jakimkolwiek płatnym nawigacjom ciężko jest konkurować z bezpłatną konkurencją, o której wspominałeś na początku.
Jednak musisz przyznać, że w tej sytuacji rok TT Go za darmo, to uczciwa cena ;).

Jak zapewne także zauważyłeś, ja w żaden sposób nikogo nie zmuszałem do pobrania i zainstalowania tej aplikacji, a tylko podpowiedziałem, że jest taka możliwość, aby spróbować jej przez rok za darmo. Więc jeśli ktoś nie jest tym zainteresowany, to po prostu temat pominie.

wojtkow

Pionier e-mobilności
Ludzie, @KrzysztofFly jest zbyt miły, żeby to napisać, ale on podzielił się ciekawą informacją, na temat promocji TomTom. Zamiast skorzystać i podziękować, lub podziękować i nie korzystać rozwija się jakaś bezsensowna dyskusja, która nawigacja jest lepsza.
Nie lepiej byłoby założyć sobie osobny wątek na ten temat miast zaśmiecać tan?

lookash_c

Pionier e-mobilności
Ludzie, @KrzysztofFly jest zbyt miły, żeby to napisać, ale on podzielił się ciekawą informacją, na temat promocji TomTom. Zamiast skorzystać i podziękować, lub podziękować i nie korzystać rozwija się jakaś bezsensowna dyskusja, która nawigacja jest lepsza.
Tak to jest, jak moderator kryguje się, by zrobić porządek we własnym wątku :-D

STMS

Pionier e-mobilności
Tak to jest, jak moderator kryguje się, by zrobić porządek we własnym wątku :-D

może jakby zaczął od niepisania nieprawdy zachwalając zwykły ale płatny produkt to byłoby inaczej ...

do tego podejrzewam jak większość subskrypcji tak pewno tutaj też nie zaakceptują karty jednorazowej revolut [już tak miałem nie raz przy subskrypcjach] a wtedy grozi to zapomnieniem o niej i zapłaceniem frycowego za rok za nie warty produkt swojej ceny

gdyby nie wprowadzał w błąd to może to miałby taki wydźwięk a tak to wydźwięk jest negatywny skoro ktoś nie zna konkurencji i za zalety podaje to co mają wszystkie DARMOWE nawigacje ...

poza tym ile osób jeździ samochodami poza UE i ma problem z mapami w 2024 roku ?

ktokolwiek ma okazję jechać poza UE bez pakietu danych to chyba się douczy, że wszystkie Navi mogą pobrać mapy offline a nie tylko tomtom, który ma wiele wad poza ładnym wyglądem i pasami ruchu przy skręcie

KrzysztofFly

Moderator
może jakby zaczął od niepisania nieprawdy zachwalając zwykły ale płatny produkt to byłoby inaczej ...

do tego podejrzewam jak większość subskrypcji tak pewno tutaj też nie zaakceptują karty jednorazowej revolut [już tak miałem nie raz przy subskrypcjach] a wtedy grozi to zapomnieniem o niej i zapłaceniem frycowego za rok za nie warty produkt swojej ceny

gdyby nie wprowadzał w błąd to może to miałby taki wydźwięk a tak to wydźwięk jest negatywny skoro ktoś nie zna konkurencji i za zalety podaje to co mają wszystkie DARMOWE nawigacje ...

poza tym ile osób jeździ samochodami poza UE i ma problem z mapami w 2024 roku ?

ktokolwiek ma okazję jechać poza UE bez pakietu danych to chyba się douczy, że wszystkie Navi mogą pobrać mapy offline a nie tylko tomtom, który ma wiele wad poza ładnym wyglądem i pasami ruchu przy skręcie
Jeszcze się taki nie urodził, co by @STMS dogodził ;).
A tak na poważnie, to nie mam pojęcia, a co Ci tak naprawdę chodzi.
Nie chcesz? Nie korzystaj.
Znasz lepsze? Używaj!

PS
Jednorazowa Revolut przechodzi, bo sam użyłem.

Makus

Pionier e-mobilności
Ale wiesz, że subskrybcję możesz anulować chwilę po jej "wykupieniu" a ona pozostanie aktywana przez cały rok, prawda?

STMS

Pionier e-mobilności
Ale wiesz, że subskrybcję możesz anulować chwilę po jej "wykupieniu" a ona pozostanie aktywana przez cały rok, prawda?

a jakie to ma znaczenie skoro i tak dajesz swoje dane a im chodzi tylko o to aby przyzwyczaić Cię do ich nawigacji, która nie jest lepsza ale jest platna

Jeszcze się taki nie urodził, co by @STMS dogodził ;).
A tak na poważnie, to nie mam pojęcia, a co Ci tak naprawdę chodzi.

chodzi o to, że podałeś błędne argumenty / zalety i zamiast odpuścić to dalej ich bronisz

pojeździsz trochę z tą navi to zrozumiesz czemu umiera - ładność to nie wszystko - trafic znacznie gorszy niż Google

tomtom miał sens 10 lat temu ale nie teraz - to jest przeszłość i utrzymywanie trupa [w kontekście osobówek] - podobnie jak sygic czy automapa

Makus

Pionier e-mobilności
a jakie to ma znaczenie skoro i tak dajesz swoje dane a im chodzi tylko o to aby przyzwyczaić Cię do ich nawigacji, która nie jest lepsza ale jest platna
Takie, że odnosiłem się do zarzutu o "zapomnieniu", żeby anulować? I, że akurat to nie stanowi problemu? I z pewnością jeśli aplikacja nie jest lepsza to się do niej nie przyzwyczaisz tylko wrócisz do lepszej i wygodniejszej? Tak bardzo martwisz się o innych użytkowników, że nie potrafią podjąć decyzji za siebie?

STMS

Pionier e-mobilności
Takie, że odnosiłem się do zarzutu o "zapomnieniu", żeby anulować? I, że akurat to nie stanowi problemu? I z pewnością jeśli aplikacja nie jest lepsza to się do niej nie przyzwyczaisz tylko wrócisz do lepszej i wygodniejszej? Tak bardzo martwisz się o innych użytkowników, że nie potrafią podjąć decyzji za siebie?

nie - neguję subskrypcję czegoś co nie ma zalet i umiera a to różnica