TMY felgi 18 cali i opony zimowe

ypl

Pionier e-mobilności
Zawsze brałem jak największe felgi, ale trzeba się cackać na krawężnikach itp. Czy do TMY da się założyć felgi 18 cali na zimę? Hamulce się zmieszczą? Chyba jak idziemy z rozmiarem w dół i opona większy balon to dla zawieszenia powinno być nawet lepiej.

Kuba K.

Posiadacz elektryka
Wejdą, tutaj masz filmik Bjorna:

lookash_c

Pionier e-mobilności
Tylko niehomologowana wielkość kół może być problematyczna "w razie wu".

ypl

Pionier e-mobilności
W sensie wypadku i wypłaty odszkodowania?

ypl

Pionier e-mobilności
Jednak będę brał na zimę koła 18 cali, doszukałem się, że 19stki mają takie parametry

czyli odpowiednik 18 calowy to będzie
Rozstaw śrub:5x114.3
Średnica:18″
Szerokość:7,5″
Odsadzenie ET:45

ale czy ktoś wie jaki otwór centralny? Nigdzie tego nie mogę znaleźć. Opony będą takie 255/50 R18, różnica względem 19stek 0,00%

radzik rmz

Nowy na Forum
Jednak będę brał na zimę koła 18 cali, doszukałem się, że 19stki mają takie parametry

czyli odpowiednik 18 calowy to będzie
Rozstaw śrub:5x114.3
Średnica:18″
Szerokość:7,5″
Odsadzenie ET:45

ale czy ktoś wie jaki otwór centralny? Nigdzie tego nie mogę znaleźć. Opony będą takie 255/50 R18, różnica względem 19stek 0,00%

Hej. Odgrzebuję temat, bo sam zastanawiam się nad 18". Czy udało Ci się znaleźć pasujące felgi?

ypl

Pionier e-mobilności
Hej. Odgrzebuję temat, bo sam zastanawiam się nad 18". Czy udało Ci się znaleźć pasujące felgi?
Pozostałem przy homologowanych rozmiarach felg czyli na zimę mam drugi komplet 19 cali. Doszedłem do wniosku, że w razie jakiegoś poważnego wypadku wolę mieć wszystko zgodne z papierami.